Μανιτάρια portobello γεμιστά με ρύζι, πιπεριές και φέτα

Μανιτάρια portobello γεμιστά με ρύζι, πιπεριές και φέτα

Μια συνταγή για ένα ιδιαίτερο πολύ νόστιμο πιάτο. Μανιτάρια portobello γεμιστά με ρύζι, πιπεριές και φέτα.

Υλικά συνταγής

  • 10 μεγάλα μανιτάρια portobello
  • 10 κ.σ. ρύζι 
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη κόκκινη σε κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • τυρί φέτα 
  • 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε * τα portobello από χώματα και ξεφλουδίζετε την πέτσα που σκεπάζει το «καπέλο» τους, ώστε να φανεί το άσπρο από κάτω. Κόβετε και πετάτε το κοτσάνι αν υπάρχει και βάζετε τα μανιτάρια με το βαθούλωμα προς τα πάνω σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι, αφού γυαλίσει προσθέτετε το τριμμένο κολοκυθάκι και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε για λίγα λεπτά το σοτάρισμα. Τέλος προσθέτετε το ωμό ρύζι, τσιγαρίζετε για 2 με 3 λεπτά, προσθέτετε την ντομάτα, τον μαϊντανό και πάρα πολύ λίγο νερό. Μετά το τσιγάρισμα του ρυζιού χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να βράσετε το ρύζι σε ελάχιστο νερό για 5 λεπτά. Θέλετε να μισογίνει το ρύζι και να ολοκληρώσει το βράσιμό του μέσα στο μανιτάρι, στη συνέχεια που θα μπει στον φούρνο.
  3. Όταν το ρύζι μισογίνει (δοκιμάσουμε για επιβεβαίωση) το κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε τυρί φέτα σπασμένη σε κομματάκια με το πιρούνι, ανακατεύετε να πάει παντού και γεμίζετε τα καπέλα των μανιταριών. Από πάνω ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε μανιτάρι και τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο στους 200 με 210 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά. Στο τέλος βγάζετε και ρίχνετε πάνω σε κάθε μανιτάρι λίγη φέτα και βάζετε ξανά το ταψί στον καυτό φούρνο μέχρι η φέτα να λιώσει πάνω στο ρύζι.

* Τα μανιτάρια γενικά δεν χρειάζονται πλύσιμο γιατί επειδή είναι μύκητες μεγαλώνουν από τους καλλιεργητές σε ασηπτικά και εξαιρετικά καθαρά περιβάλλοντα για να επιζήσουν. Επίσης δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και λιπάσματα, είναι ένα 100% βιολογικό προϊόν.

portobello

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή,Photo πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανιτάρια portobello γεμιστά με ρύζι, πιπεριές και φέτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.