Μανιτάρια Portobello γεμιστά με 2 ειδών γεμίσεις

Μανιτάρια Portobello γεμιστά με 2 ειδών γεμίσεις

Λαχταριστά, πεντανόστιμα μανιτάρια Portobello (Πορτομπέλο) γεμιστά με 2 ειδών, εξ ίσου νόστιμες,  γεμίσεις, η μια με κύρια συστατικά το σπανάκι και τη ρικότα και η δεύτερη με κύρια συστατικά έναν απλό συνδυασμό ντομάτας και μοτσαρέλας. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε το τέλειο ορεκτικό ή το ιδανικό συνοδευτικό ή ακόμα και ένα ελαφρύ δείπνο. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • Για μανιτάρια με γέμιση σπανάκι-ρικότα
  • 3 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο, χωρίς τα κοτσάνια τους, σκουπισμένα με καθαρή νοτισμένη πετσέτα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνι + λίγο επιπλέον για λάδωμα μανιταριών
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ.σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή ελαφρώς συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας (αν δεν χρησιμοποιήσετε τη καυτερή πιπερίτσα προσθέστε στη σάλτσα ή το χυμό ντομάτας 3 σταγόνες τσίλι σε υγρή μορφή)
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 100 γρ. τυρί ρικότα (ή ανθότυρο), ψιλο-θρυμματισμένη
  • μοτσαρέλα σκληρή τριμμένη για πασπάλισμα
  • Για μανιτάρια με γέμιση ντομάτα-παρμεζάνα
  • 3 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο
  • 150 γρ. φρέσκες μπάλες μοτσαρέλας, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 3-4 μεγάλα ώριμα ντοματίνια ή 3 μέτρια ώριμα πομοντόρια, κομμένα σε φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα μανιτάρια με γέμιση σπανάκι-ρικότα: Καθαρίζετε, πλένετε το σπανάκι το στραγγίζετε καλά σε σουρωτήρι και το ψιλοκόβετε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι μαζί με τη κόκκινη πιπεριά και προαιρετικά το τσίλι, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το σκόρδο, σοτάρετε για 1 λ επιπλέον, προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μειωθούν οι χυμοί του. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, δοκιμάζετε και διορθώνετε.
  2. Αδειάζετε το μείγμα με το σπανάκι σε ένα μπολ, προσθέτετε το χτυπημένο αυγό και αμέσως ανακατεύετε ζωηρά να ενσωματωθεί. Μετά ρίχνετε και τη ρικότα και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα γέμισης σαν “πάστα” και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Με ένα πινέλο τα αλείφετε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολα και τα γεμίζετε μοιράζοντας τη γέμιση ισομερώς. Πάνω από τη γέμιση απλώνετε από 1 κ.σ. σάλτσα ή χυμό ντομάτας και τέλος πασπαλίζετε λίγη τριμμένη μοτσαρέλα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20-25 λ ή μέχρι να ροδίσει το λιωμένο τυρί. Αν φτιάξετε και τη 2η γέμιση ετοιμάστε τα και ψήστε τα όλα μαζί.
  4. Για μανιτάρια με γέμιση ντομάτα-παρμεζάνα: Λαδώνετε τα υπόλοιπα 3 μανιτάρια και τα τοποθετείτε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολα. Γεμίζετε τα μανιτάρια μοιράζοντας ισομερώς τις φέτες ντομάτας, τις αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, μετά προσθέτετε τα κυβάκια μοτσαρέλας και από πάνω τοποθετείτε από 2-3 φυλλαράκια βασιλικού. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λ ή μέχρι να λιώσει το τυρί και πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Τα σερβίρετε ζεστά. 

Για τα μανιτάρια με γέμιση σπανάκι-ρικότα

Για μανιτάρια με γέμιση ντομάτα-παρμεζάνα

Ψήστε τα όλα μαζί στο ίδιο ταψί και απολαύστε τα ζεστά



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανιτάρια Portobello γεμιστά με 2 ειδών γεμίσεις

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page