Μανιτάρια με τραγανή κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο

Μανιτάρια με τραγανή κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο

Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχα μανιτάρια με τραγανή κρούστα παρμεζάνας με άρωμα σκόρδου και μαϊντανού στο φούρνο. Συνοδέψτε τα με σάλτσα ranch και απολαύστε τα. 

Υλικά συνταγής

  • 1¼ φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξηρό θρυμματισμένο μαϊντανό
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 20 φρέσκα λευκά μανιτάρια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  2. Σε ένα ρηχό πιάτο αναμιγνύετε καλά τη τριμμένη φρυγανιά, τη τριμμένη παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάτε ελαφρώς τα ασπράδια αυγών.
  3. Βουτήξτε κάθε μανιτάρι πρώτα στο ασπράδι αυγού και στη συνέχεια στο μείγμα φρυγανιάς, φροντίζοντας και στα δυο στάδια να καλυφθεί καλά. Τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μανιτάρια.
  4. Ψήνετε τα μανιτάρια για 10-15 λ ή μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ως ορεκτικό με σάλτα επιλογής σας ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας. 

 

Προαιρετικά συνοδεύστε τα με μια απλή και νόστιμη σάλτσα ranch.

Για τη σάλτσα ranch:

  • ¾ φλιτζανιού ξινόγαλα
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της συνταγής. 

345

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μανιτάρια με τραγανή κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.