Malteser γλυκό ψυγείου

Malteser γλυκό ψυγείου

Ένα υπέροχο, εύκολο, γρήγορο γλυκό ψυγείου με maltesers τραγανά μπισκότα και 2 ειδών σοκολάτας για να το απολαύσετε όλοι εσείς οι λάτρεις της σοκολάτας, των maltesers αλλά και όλοι εσείς που θέλετε πανεύκολα και γρήγορα να φτιάχνετε ένα γλυκάκι για όλες τις περιπτώσεις. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα σοκολατένιο γλυκό ψυγείου που θα γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια
  • 125 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 2 κοφτές κ.σ. μέλι ή golden syrup
  • 150 γρ. μπισκότα Digestive
  • 135 γρ. Maltesers + λίγα επιπλέον για διακόσμηση
  • Για την επικάλυψη
  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 25 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κοφτή κ.σ. μέλι ή golden syrup

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. Προαιρετικά το στρώνετε με πλαστική μεμβράνη ή με 2 κομμάτια λαδόκολλας, στρωμένο σε σχήμα σταυρού, για να ξεφορμάρετε πιο εύκολα το γλυκό σας.
  2. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το μέλι. Το βάζετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό που σιγοβράζει το μπολ με τα υλικά, και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Τη αποσύρετε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει ελαφρώς.
  3. Κόβετε τα Maltesers σε μικρότερα κομμάτα δηλ. στα 2 ή στα 3. Βάζετε τα μπισκότα σε μια τσάντα poly bag που κλείνει αεροστεγώς και με έναν πλάστη τα χοντρο-θρυμματίζετε σε μικρά κομμάτια.
  4. Ρίχνετε τα maltesers και τα μπισκότα μέσα στο μπολ με το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν ισομερώς. Τα ρίχνετε μέσα στο ταψάκι ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για 20 λ περίπου να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. 
  5. Για την επικάλυψη: Ρίχνετε σε πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ τη ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το μέλι και τα λιώνετε σε μπεν μαρί με τη διαδικασία που αναφέρεται στη πιο πάνω παράγραφο Νο. 2. 
  6. Μόλις σταθεροποιηθεί ελαφρώς η βάση στο ψυγείο και χλιαρίνει το μείγμα λευκής σοκολάτας το ρίχνετε πάνω στη βάση και το απλώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα. Προαιρετικά τοποθετείτε από πάνω, για διακόσμηση, μερικά έξτρα maltesers τα οποία πιέζετε ελαφρώς με το δάχτυλο σας στη λευκή σοκολάτα.
  7. Σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια, το σερβίρετε και καλή σας όρεξη!!!



Sintayes.gr,

Συνταγή: Malteser γλυκό ψυγείου