Μαλεμπί πολίτικο

Μαλεμπί πολίτικο

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα γλυκό με υπέροχη κρέμα και μεταξένια υφή από τη Πολίτικη κουζίνα. Απολαύστε το με γλυκό κουταλιού Τριαντάφυλλο και απογειώστε τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 λίτρα γάλα
  • 100 γρ. ρυζάλευρο
  • 90 γρ. κορν φλάουρ
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 κομματάκια μαστίχα Χίου κοπανισμένη
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • ζάχαρη άχνη ή 
  • 200 γρ. γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο 
  • λίγο ροδόνερο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε τη μαστίχα με τη ζάχαρη στο μούλτι.
  2. Σε ένα ποτήρι κρύο γάλα διαλύουμε το ρυζάλευρο και το κορν φλάουρ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την κοπανισμένη μαστίχα και την ζάχαρη να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα με το ρυζάλευρο και το κόρν φλάουερ στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Βρέχουμε ένα πυρέξ 25 Χ 25 εκ. με ροδόνερο, ρίχνουμε μέσα τη κρέμα και την ισιώνουμε στην επιφάνεια. Μόλις κρυώσει βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  5. Κόβουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε γαρνίροντάς το με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή ζάχαρη άχνη, ροδόνερο και φιστίκια Αιγίνης. 

* Στη Τουρκία το Μαλεμπί ονομάζεται το “Τριανταφυλλένιο γλυκό” Προτείνουμε να το απολαύσετε με γλυκό Τριαντάφυλλο αντί για ζάχαρη άχνη. Η γεύση του θα απογειωθεί.

059-Custom

foodprints.gr

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαλεμπί πολίτικο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.