Μαλακό, μαστιχωτό μπισκότο γεμιστό με Νουτέλα

Μαλακό, μαστιχωτό μπισκότο γεμιστό με Νουτέλα

Ένα κομμάτι δεν θα είναι ποτέ αρκετό… Απλά υπέροχο… Μια εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την απίστευτη γεύση του. Μεγάλο, μαλακό, μαστιχωτό μπισκότο με γέμιση Νουτέλας… Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;;; 

Υλικά συνταγής

  • 180 γρ. (1 1/2 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 170 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. (1 1/2 φλ.) καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια (ή 2 καψουλίτσες βανίλιας)
  • 300 γρ. (1 φλ. τσαγιού) Nutella

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψάκι. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε Νουτέλα και δημιουργείτε 12 σβόλους (θα τους βάλετε στη γέμιση) βάζοντας 2-3 κ.γ. νουτέλα το ένα πάνω στο άλλο. (δείτε τους σβόλους στη κινούμενη εικόνα πιο κάτω) . Βάζετε το ταψάκι στη κατάψυξη να παγώσουν καλά οι σβόλοι. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 22 ή 23 εκ. Το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Το αφήνετε και αυτό στην άκρη.
  3. Σε άλλο μπολ βάζετε το βούτυρο που έχετε λιώσει και το έχετε αφήσει να μισο-κρυώσει, προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτετε τα αυγά, 1 τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται.
  4. Ρίχνετε τη βανίλια, χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα και αφήνετε το μίξερ. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μείγμα αλευριού και ανακατεύετε με λαστιχένια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε, ισιώνοντας και την επιφάνειά του, με τη σπάτουλα. Βγάζετε τους σβόλους Νουτέλας από τη κατάψυξη και τους κατανέμετε ομοιόμορφα πάνω στο μείγμα μπισκότου ενώ συγχρόνως τους βυθίζετε μέσα στη ζύμη. Με την σπάτουλα τους σκεπάζετε με τη ζύμη η οποία θα πρέπει να καλύπτει πλήρως και ομοιόμορφα τη νουτέλα και όλη την επιφάνεια. (βλέπε κινούμενη φωτογραφία πιο κάτω).
  6. Ψήνετε το γλυκό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι να ροδίσει, σταθεροποιηθεί και “ραγίσει” η επιφάνεια. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά. Θα πρέπει να αντισταθείτε να το κόψετε και να το απολαύσετε άμεσα,  διότι το μείγμα ζεστό θα είναι μαλακό και αρκετά κολλώδες και δεν θα μπορέσετε ούτε να το κόψετε καλά ούτε να το απολαύσετε. Όταν κρυώσει το κόβετε σε 20 κομμάτια 5 εκ. και σερβίρετε.

Σημείωση: Αποθηκευμένο σε αεροστεγές δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου, διατηρείτε για 1 εβδομάδα.

Δείτε πιο κάτω πως θα τοποθετήσετε τους σβόλους Νουτέλας και θα σκεπάσετε την επιφάνεια του γλυκού σας  με τη ζύμη μπισκότου. 

nutella-blondies-9-2016

 

 

 

 1118
ifyougiveablondeakitchen.com


Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαλακό, μαστιχωτό μπισκότο γεμιστό με Νουτέλα