Μαλακά cookies με σταγόνες σοκολάτας

Μαλακά cookies με σταγόνες σοκολάτας

Μια πολύ εύκολη συνταγή της Martha Stewart για υπέροχα μαλακά μπισκοτάκια cookies. Αγαπημένη συνήθεια για να συνοδεύσετε το καφέ, το γάλα ή το τσάϊ σας ή να τα απολαύσετε σκέτα.

Υλικά συνταγής

  • 1 ¼ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 7 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • 3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου σας.
  2. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και ανακατεύετε. Σε άλλο μπολ βάζετε το βούτυρο και τις 2 ζάχαρες και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει για 3-5 λ. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Χαμηλώνετε στη χαμηλή ταχύτητα το μίξερ και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το μείγμα αλευριού, σε δύο δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Σκεπάζετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο να “σταθεί” για 15 λ.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε μείγμα cookies και το τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολα, φροντίζοντας να αφήσετε διάστημα μεταξύ των 5 εκ. περίπου. Ισιώνετε με το κουτάλι τα cookies και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λ.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαλακά cookies με σταγόνες σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.