Μακεδονική χοιρινή τηγανιά με πράσο

Μακεδονική χοιρινή τηγανιά με πράσο

Μια πεντανόστιμη Μακεδονική χοιρινή τηγανιά με πράσο. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο για να το
απολαύσετε ως μεζέ με το ουζάκι σας ή και ως κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι πιλάφι.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό [ώμο] χωρίς κόκαλα κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 πράσο μόνο το άσπρο μέρος
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδου
  • 1 ποτήρι του νερού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • αλάτι μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβετε το πράσο . Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε πολύ καλά. Ρίχνετε τα πράσα και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν, ρίχνετε και το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα καλά.
  2. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Ρίχνετε το κοκκινοπίπερο, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζετε το τηγάνι με ένα καπάκι και το αφήνετε να βράσει καλά.
  3. Βγάζετε το καπάκι, δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά στο τηγάνι και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.

 

eliasmamalakis.gr

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακεδονική χοιρινή τηγανιά με πράσο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.