
Μακαρόνια με σάλτσα τυριού από φέτα
Πικάντικη σάλτσα τυριών με φέτα και ανθότυρο για να γαρνίρουμε ένα πεντανόστιμο χορταστικό σπαγγέτι.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό μακαρόνια
- 4-5 κ. σ. βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι, πολύ λεπτοκομμένο
- 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
- ψιλοκομμένο ζαμπόν (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε χαμηλή ή μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδια και το αφήνουμε να μαραθεί για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τυριά και την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.
- Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, τρίβουμε το πιπέρι με το μύλο και αν θέλουμε προσθέτουμε τη πάπρικα και το ζαμπόν.
- Περιχύνετε με ζεστή σάλτσα τα μακαρόνια σας και καλή σας όρεξη.
Την ίδια σος μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για να συνοδεύσετε τα ψητά σας.
28/04/2014
Sintayes.gr,