Μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου

Μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου

Μια λαχταριστή σκορδάτη μακαρονάδα για τους λάτρεις των μακαρονιών και του σκόρδου. Μια εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο.10
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι βιτάμ
  • 1 κύβο βοδινού ή κότας
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 150 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • αλάτι – πιπέρι
  • μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια με τον κύβο, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Φυλάμε και 2 φλιτζάνια από το υγρό όπου έβρασαν.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο με μία κουταλιά βιτάμ χωρίς να πάρει χρώμα.
  3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι από το νερό των μακαρονιών, το ρίχνουμε μαζί με το υπόλοιπο νερό των μακαρονιών στην κατσαρόλα με το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα σκόρδου σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ώσπου να πήξει ελαφρά.
  4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βιτάμ σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το μισό τυρί και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα. Ζεματίζουμε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα σκόρδου και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

[*] Προαιρετικά πασπαλίστε με λίγο μπούκοβο

barilla-spaghetti-recipe-ftr

 Πηγή: εδώ

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου