Μακαρόνια με Πέστο Βασιλικού

Μακαρόνια με Πέστο Βασιλικού

Μια αυθεντική ιταλική συνταγή μαγειρεμένη μαζί με ένα φίλο ιταλό σεφ που μου έδωσε και τη συνταγή.

Αρχές καλοκαιριού μπορούμε να αγοράσουμε γλαστράκια με πλατύφυλλο βασιλικό, να τον μεγαλώσουμε και να φτιάξουμε με τα φύλλα του την γνωστή γευστικότατη σάλτσα πέστο.

Υλικά Συνταγής

  • 50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  •  2-3 σκ. Σκόρδο
  • 8 κουταλιές λάδι
  •  1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο [για να βγάλει το άρωμά του]
  •  30 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
  •  1 πακέτο μακαρόνια η πέννες
  •  Τριμμένη παρμεζάνα
  •  Αλάτι-πιπέρι

Συνταγή Υλικών

  1. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας χονδρό αλάτι.
  2.  Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα βασιλικού.
  3.  Σε ένα multi ρίχνουμε το σκόρδο, το κουκουνάρι , λίγο ελαιόλαδο και τα αλέθουμε.
  4.  Προσθέτουμε σταδιακά τα φύλλα του βασιλικού [αν έχει χονδρούς μίσχους ή νεύρα τα αφαιρούμε] και το λάδι και τα αλέθουμε όλα μαζί. Αν χρειαστεί λίγο λάδι ακόμη το προσθέτουμε .
  5.  Προσθέτουμε το πεκορίνο , πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε μιά παχύρευστη σάλτσα. .
  6. Βράζουμε τα μακαρόνια ή τις πέννες  και τα στραγγίζουμε κρατώντας  ένα μεγάλο φλυτζάνι νερό από το νερό που τα βράσαμε.
  7.  Ξαναβάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα , χωρίς να τα ξεπλύνουμε και τα λαδώνουμε με λίγο λάδι η βούτυρο.
  8.  Υπολογίζουμε ότι για κάθε μερίδα μακαρόνια χρειαζόμαστε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα πέστο την οποία αραιώνουμε σε ένα φλυτζάνι, με λίγο νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια.
  9.  Εναλλακτικά μπορούμε να αραιώσουμε τη πέστο με το νερό από τα μακαρόνια και  τη περιχύνουμε σε όλα τα μακαρόνια της κατσαρόλας να ανακατέψουμε ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας μας.
  10.  Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθύ πιάτο, προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι. Απολαύστε τη.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόνια με Πέστο Βασιλικού