Μακαρόνια “ογκρατέν”

Μακαρόνια “ογκρατέν”

Μακαρόνια “ογκρατέν” . Μια συνταγή για ένα νόστιμο, εύκολο και χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. [1/2 πακέτο] μακαρόνια Νο. 6
  • 1/2 φλ. τσαγιού βιτάμ
  • 6 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 2 1/4 φλ. τσαγιού τυριά [ανάμεικτα παρμεζάνα και γραβιέρα] τριμμένα
  • 150 γρ. ζαμπόν [προαιρετικά] λεπτοκομένο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10λ. Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε.
  2. Λιώνετε σε κατσαρολίτσα το μισό βιτάμ [1/4 φλ. τσαγιού], ρίχνετε το αλεύρι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς με αβγογδάρτη. Προσθέτετε τμηματικά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν πήξει η κρέμα, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας γρήγορα διαρκώς.  Τέλος προσθέτετε το 1 από τα 2 1/2 φλ. τσαγιού με τα ανάμεικτα τριμμένα τυριά.
  3. Αλείφετε με βιτάμ ένα ορθογώνιο ταψάκι ή πυρέξ 22 Χ 28 εκ. περίπου και βάζετε σε στρώσεις μακαρόνια, [προαιρετικά το ζαμπόν λεπτοκομένο] και το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού τυριά.
  4. Περιχύνετε με τη κρέμα, τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/4 φλ. τυριών και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βιτάμ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λ. Σερβίρετε τα μακαρόνια σας ζεστά.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόνια “ογκρατέν”