Αναρτήθηκε στις 14/10/2015 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Μακαρόνια “ογκρατέν”
Μακαρόνια “ογκρατέν” . Μια συνταγή για ένα νόστιμο, εύκολο και χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. [1/2 πακέτο] μακαρόνια Νο. 6
- 1/2 φλ. τσαγιού βιτάμ
- 6 κ.σ. κοφτές αλεύρι
- 2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 αβγά χτυπημένα
- 2 1/4 φλ. τσαγιού τυριά [ανάμεικτα παρμεζάνα και γραβιέρα] τριμμένα
- 150 γρ. ζαμπόν [προαιρετικά] λεπτοκομένο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10λ. Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε.
- Λιώνετε σε κατσαρολίτσα το μισό βιτάμ [1/4 φλ. τσαγιού], ρίχνετε το αλεύρι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς με αβγογδάρτη. Προσθέτετε τμηματικά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν πήξει η κρέμα, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας γρήγορα διαρκώς. Τέλος προσθέτετε το 1 από τα 2 1/2 φλ. τσαγιού με τα ανάμεικτα τριμμένα τυριά.
- Αλείφετε με βιτάμ ένα ορθογώνιο ταψάκι ή πυρέξ 22 Χ 28 εκ. περίπου και βάζετε σε στρώσεις μακαρόνια, [προαιρετικά το ζαμπόν λεπτοκομένο] και το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού τυριά.
- Περιχύνετε με τη κρέμα, τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/4 φλ. τυριών και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βιτάμ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λ. Σερβίρετε τα μακαρόνια σας ζεστά.
14/10/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μακαρόνια “ογκρατέν”