
Μακαρόνια Ναπολιτέν
Μια συνταγή για ένα υπέροχο, απλό, γρήγορο και υγιεινό γεύμα. Μια πανεύκοη και νοστιμότατη μακαρονάδα «Ναπολιτέν»με πλούσια σάλτσα ντομάτας και τριμμένη παρμεζάνα!
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο spaghetti
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι κραστιού λευκό κρασί
- 6 φρέσκιες ντομάτες ή 2 κονσέρβες κονκασέ
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
- Μαιντανό ή βασιλικό ψιλοκομένο
- Παρμιτζιάνο ρετζιάνο ή πεκορίνο τριμμένο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο τα ντοματάκια, το πελτέ και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.
- Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτετε ζεστό νερό και σιγοβράζετε τη σάλτσα να πήξει σε σιγανή φωτιά. Λίγο πριν πήξει προσθέτετε τον μαϊντανό ή βασιλικό.
- Βράζετε τα μακαρόνια, μέχρι να γίνει η σάλτσα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό αλ τέντε. Μόλις γίνουν και τα δύο, ρίχνετε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά ώστε να αναμειχθούν εντελώς ή βάζετε σε πιατέλα τα μακαρόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και σερβίρετε.
18/06/2014
Sintayes.gr,