Μακαρόνια Ναπολιτέν

Μακαρόνια Ναπολιτέν

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, απλό, γρήγορο και υγιεινό γεύμα. Μια πανεύκοη και νοστιμότατη μακαρονάδα «Ναπολιτέν»με πλούσια σάλτσα ντομάτας και τριμμένη παρμεζάνα! 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο spaghetti
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι κραστιού λευκό κρασί
  • 6 φρέσκιες ντομάτες ή 2 κονσέρβες κονκασέ
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • Μαιντανό ή βασιλικό ψιλοκομένο
  • Παρμιτζιάνο ρετζιάνο ή πεκορίνο τριμμένο
  • αλάτι – πιπέρι



Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο τα ντοματάκια, το πελτέ και τη ζάχαρη,  αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. 
  2. Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτετε ζεστό νερό και σιγοβράζετε  τη σάλτσα να πήξει σε σιγανή φωτιά. Λίγο πριν πήξει προσθέτετε τον μαϊντανό ή βασιλικό. 
  3. Βράζετε τα μακαρόνια, μέχρι να γίνει η σάλτσα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό αλ τέντε. Μόλις γίνουν και τα δύο, ρίχνετε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά ώστε να αναμειχθούν εντελώς ή βάζετε σε πιατέλα τα μακαρόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε  με παρμεζάνα και σερβίρετε.

Spaghetti Napolitana








 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόνια Ναπολιτέν