Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

Πεντανόστιμη μακαρονάδα με υπέροχη σάλτσα τόνου. Ο μοναδικός συνδυασμός του τόνου με το ζυμαρικό κάνουν αυτό το φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό για τους φίλους του τόνου. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υγιεινό πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 6 
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες στο λεπτό του τρίφτη 
  • 5 μεγάλες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ 
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1/2 φλ. ζεστό νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού 
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή σε νερό (των 200 γρ. μικτό βάρος) στραγγισμένο και κομμένο σε κομματάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
  2. Εν τω μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για περίπου 1-2 λ ή μέχρι να “μαραθεί”. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για μερικά δευτερόλεπτα να βγάλει το άρωμά του. 
  3. Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τις ντομάτες κονκασέ μαζί με το διαλυμένο πελτέ, το μαϊντανό και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λ.
  4. Μετά προσθέτετε το τόνο και τις ελιές, ανακατεύετε απαλά, ξενασκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για ακόμα 10 λ περίπου. Αν απαιτείτε προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό, τόσο όσο να “δέσει” η σάλτσα αλλά να μείνουν και τόσα υγρά στη σάλτσα, όσα απαιτούνται ώστε να καλυφθούν καλά τα μακαρόνια (βλέπε πιο κάτω παράγραφο).
  5. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε το τόνο μαζί με ελιές και κομμάτια ντομάτας και τα μεταφέρετε σε μπολ. Ρίχνετε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν με τη σάλτσα. Τα σερβίρετε αμέσως ζεστά με κομμάτια τόνου, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
  6. Εναλλακτικά, αφήνετε τη σάλτσα με το τόνο να “δέσει” και να μείνει με ελάχιστα υγρά και σερβίρετε τα βρασμένα μακαρόνια ως έχουν, μοιράζοντας από πάνω τη σάλτσα με το τόνο και τις ελιές. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και καλή σας όρεξη. 

Tip: Προαιρετικά ενισχύστε τη γεύση της σάλτσα σας με μια μικρή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.