Μακαρόνια με κεφτεδάκια κοτόπουλου

Μακαρόνια με κεφτεδάκια κοτόπουλου

Πεντανόστιμη μακαρονάδα με λαχταριστά κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου σε πλούσια σάλτσα ντομάτας. Μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά, για ένα χορταστικό και υγιεινό φαγητό με πλούσια γεύση, αγαπημένο μικρών και μεγάλων ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 700 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 3/4 φλ. τσαγιού (80 γρ.) φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού (50 γρ.) παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.γ. κάρυ (προαιρετικά)
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • 6-8 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 συσκευασία (250 ml) ελαφρώς συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 γεμάτο φλ. τσαγιού (240 ml) ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Για τα μακαρόνια
  • 1 πακέτο (500 γρ.) μακαρόνια Νο. 10 ή Νο. 6
  • 1-1½ κ.σ. χοντρό αλάτι
  • λίγη επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ή άλλο τυρί τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, τις 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 5 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για ½-1 επιπλέον λ να βγάλει το άρωμά του. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός από το αλεύρι) και τα ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες για να σφίξει ο κιμάς και να αναμιχθούν οι γεύσεις.
  3. Μετά τις 2 ώρες πλάθετε το μείγμα σε στρογγυλά κεφτεδάκια, μεγέθους λίγο μεγαλύτερο από ένα καρύδι και τα αλευρώνετε. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να θωρακιστούν και πάρουν ένα χρυσό-μελί χρώμα απ” όλες τις πλευρές.
  4. Για τη σάλτσα: Προσθέτετε στη κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια το πελτέ, ανακατεύετε ελαφρώς με προσοχή και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε για ½ λ το αλκοόλ να εξατμισθεί, προσθέτετε τα ντοματάκια με τους χυμούς τους από τη κονσέρβα, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το ζωμό κότας ή λαχανικών και ανακινείτε τη κατσαρόλα να ανακατευτούν.
  5. Ρίχνετε λίγο πιπέρι, δοκιμάζετε και διορθώνετε το αλάτι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λ. Προσοχή στο αλάτι γιατί αργότερα θα προσθέσετε στη σάλτσα τριμμένη παρμεζάνα που είναι αλμυρή.
  6. Για τα μακαρόνια: Παράλληλα σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό, βράζετε τα μακαρόνια, αλ τέντε, σύμφωνα με το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζετε.
  7. Αποσύρετε τη κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και τα αφήνετε σε μεγάλο πιάτο . Ρίχνετε στη σάλτσα, εκτός φωτιάς, τη τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά και μετά ρίχνετε μέσα στη σάλτσα με τη παρμεζάνα τα στραγγισμένα μακαρόνια.
  8. Ανακατεύετε τα μακαρόνια, ανασηκώνοντάς τα με 2 πιρούνες ή κουτάλες προς τα επάνω για να καλυφθούν πλήρως τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Σερβίρετε ζεστά τα μακαρόνια με τα κεφτεδάκια και τα πασπαλίζετε, προαιρετικά, με λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού. Καλή σας όρεξη!!!

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόνια με κεφτεδάκια κοτόπουλου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.