Μακαρόνια με λεμονάτη σάλτσα μανιταριών

Μακαρόνια με λεμονάτη σάλτσα μανιταριών

Υπέροχη μακαρονάδα με τέλια λεμονάτη σάλτσα μανιταριών. Μια πανεύκολη, για αρχάριους,πολύ γρήγορη συνταγή (από εδώ), για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο, έτοιμο σε 30 λ στο τραπέζι σας, “πλούσιο” στη γεύση, “φτωχό” στο χρόνο που απαιτείται για να το απολαύσετε. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μακαρόνια Νο. 6 ή 10
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 80ml (1/3 φλ.) φρέσκο χυμό λεμονιού
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε καλά και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας για 5-7 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 λ ή μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  3. Ρίχνετε τη σάλτσα με τα μανιτάρια στη κατσαρόλα ανακατεύετε και σερβίρετε. Προαιρετικά πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί για μακαρόνια (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι κ.α.).



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόνια με λεμονάτη σάλτσα μανιταριών