Μακαρόνια με κοτόπουλο και πέστο λιαστής ντομάτας

Μακαρόνια με κοτόπουλο και πέστο λιαστής ντομάτας

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό, αγαπημένο πιάτο. Μακαρόνια με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα, πάπρικα, παρμεζάνα και βασιλικό. Ένα πεντανόστιμο γεύμα για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό, τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. μακαρόνια Νο. 6
  • 1 1/2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρούς κύβους/μπουκιές
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ.γ.  πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 βαζάκι (200 γρ. περίπου) λιαστές ντομάτες σε λάδι στραγγισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου + λίγο νερό επιπλέον
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, 8-10 λεπτά λιγότερο, από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά κρατάτε 1 φλ. νερό από αυτό που τα βράσατε και τα στραγγίζετε.
  2. Εν τω μεταξύ, κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες, το βάζετε σε ένα μπολ, το αλατοπιπερώνετε, το πασπαλίζετε με τη πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε καλά. Σε μια πλατιά, ρηχή,  κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου για 4-5 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λ ακόμα ανακατεύοντας. Σβήνετε με το ζωμό κοτόπουλου, προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν τα κομμάτια κοτόπουλου και ξύνετε με ένα κουτάλι τη βάση του τηγανιού να βγούν τυχόν κολλημένα μπαχαρικά.
  4. Μόλις ο ζωμός πάρει βράση, προσθέτετε τα στραγγισμένα μακαρόνια και τα ψήνετε για 8 λ με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα μέχρι να βράσουν καλά τα μακαρόνια και να απορροφηθούν τα υγρά.
  5. Εν τω μεταξύ, βάζετε τα 3/4 από τις λιαστές ντομάτες σε ένα μπλέντερ, προσθέτετε τη παρμεζάνα και το βασιλικό και τα χτυπάτε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν και έχετε ένα λείο μείγμα πέστο. Προσθέτετε το πέστο λιαστής ντομάτας στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια και το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά για 2-3 λ περίπου μέχρι να ενσωματωθούν οι γεύσεις προσθέτοντας από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια (αν απαιτείται).
  6. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται προσθέτετε, ανακατεύετε και αφαιρείτε το φαγητό από τη φωτιά. Κόβετε στα 3 ή στα 4 τις υπόλοιπες 1/4 στραγγισμένες λιαστές ντομάτες. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό πασπαλισμένο με τις λιαστές ντομάτες και τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.

μαχη 888

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόνια με κοτόπουλο και πέστο λιαστής ντομάτας