Μακαρόνια με κιμά, ντοματίνια, ελιές και φέτα

Μακαρόνια με κιμά, ντοματίνια, ελιές και φέτα

Μακαρόνια με κιμά, ντοματίνια, ελιές και φέτα. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, εύκολο και χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 6 ή Νο. 10
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού δυόσμος, χοντροκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαριά βάση, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ. Ρίχνετε το πελτέ, ανακατεύετε και στη συνέχεια προσθέτετε και το κιμά και συνεχίζετε το ανακάτεμα, συνθλίβοντάς τον με ένα πιρούνι, για 2-3 λ μέχρι να ψηθεί και αλλάξει χρώμα. 
  2. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη, ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ,  και 1/3 φλ. νερό και σιγοβράζετε το κιμά για 20 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λ ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σας, σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με λίγη θρυμματισμένη φέτα και από πάνω στρώνετε το κιμά, τις ελιές, την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα και το δυόσμο. 

rtrt

delicious/taste.com.au/Recipe:Jessica Brook & Phoebe Wood/Photo:Brett Stevens



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόνια με κιμά, ντοματίνια, ελιές και φέτα