Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά

Κλασικό ελληνικό πιάτο που δεν πέφτει ποτέ από τη … μόδα. Μια απλή συνταγή για μία αγαπημένη μακαρονάδα!!  Οι πιο απλές συνταγές είναι συχνά και οι πιο αγαπημένες…

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • λίγο κανελογαρύφαλο σκόνη [προαιρετικά]
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • τυρί τριμμένο [μυζήθρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα κ.α.]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε  ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε ελαφρά για πολύ λίγο. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε πιέζοντάς τον με πηρούνι για να ξεχωρήσουν οι κόκκοι του.
  2. Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, το πολτό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά μας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 30-40 λεπτά.
  3. Δέκα λεπτά πριν βράσει ο κιμάς προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  4. Εν” τω μεταξύ βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία τους [προσοχή μην τα παραβράσετε].
  5. Στραγγίζετε, λαδώνετε τα μακαρόνια, τα σερβίρετε σε πιατέλα προσθέτετε μπόλικο τυρί τριμμένο και περιχύνεται με τον κιμά. Απολαύστε τα ζεστά.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόνια με κιμά