Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά. “Ενα πεντανόστιμο και υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια που συνδυάζει τα μακαρόνια που περιέχουν υδρατάνθρακες  για ενέργεια και το κρέας που περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, αξιοποιήσιμο σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ένα γευστικό και γρήγορο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά Συνταγής

  • 1/2 κιλό μακαρόνια -ή ζυμαρικά- της αρεσκείας σας
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ ή τριμμένες φρέσκιες ντομάτες
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί κόκκινο
  • Κανέλα
  • Γαρύφαλλο
  • Λίγο κύμινο [προαιρετικά]
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι- Πιπέρι
  • Λάδι
  • Τυρί τριμμένο για τα μακαρόνια

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το λάδι στη κατσαρόλα, βάζετε το κιμά και τον καβουρδίζετε πιέζοντάς τον με ένα  πιρούνι για να γίνει σπυρωτός.
  2. Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  3. Όταν τσιγαρισθούν το κρεμμύδι και το σκόρδο «σβύνουμε» με το κρασί .
  4. Όταν εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε όλα τα προαναφερόμενα στα υλικά συνταγής  καρυκεύματα και τέλος τις ντομάτες , το ντοματοχυμό και λίγο  ζεστό νερό.
  5. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30΄περίπου.
  6. Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία τους, προσέχοντας να μην τα παραβράσετε.
  7. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα «ζεματάτε» με βούτυρο ή ρίχνετε ελαιόλαδο.
  8. Σερβίρετε τα μακαρόνια, μοιράζετε από πάνω το κιμά και πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόνια με κιμά

 

Comments are closed.