Μακαρονάδα σκορδάτη

Μακαρονάδα σκορδάτη

Μια υπέροχη μακαρονάδα για τους λάτρεις του σκόρδου. “Ενα πιάτο που σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στην όψη αλλά που κρύβει τις φανταστικές γεύσεις του σκόρδου, του μπούκοβου, παρμεζάνας και του μαϊντανού που δένουν μεταξύ τους και δίνουν ένα τέλειο, ισορροπημένο, γευστικό αποτέλεσμα. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή (αρχική ιδέα εδώ) για ένα πιάτο που σίγουρα θα αγαπήσετε. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 κοφτές κ.σ. αλάτι + 1 κοφτό κ.γ. επιπλέον
  • 1 πακέτο (1/2 κιλό) σπαγγέτι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 7-8 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές ροδελίτσες
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο σε νιφάδες (αν σας αρέσουν τα καυτερά αυξήστε τη ποσότητα σε 1 κ.γ.)
  • 1/2 φλ. τσαγιού, ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα + επιπλέον για πασπάλισμα στο σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε μπόλικο νερό με τις 2 κ.σ. αλάτι. Mόλις κοχλάσει προσθέτετε το σπαγγέτι και το βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τo στραγγίσετε, κρατάτε στην άκρη 1 ½ φλ. τσαγιού από το νερό που το βράσατε και τη συνέχεια τo στραγγίζετε καλά.
  2. Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα (που να χωρέσει και το σπαγγέτι) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τις ροδέλες σκόρδου ανακατεύοντας διαρκώς, για 2 λ ή μέχρι να ροδίσουν και χρυσίσουν στις άκρες, με προσοχή όμως μη καεί και πικρίσει. Προσθέτετε τις νιφάδες μπούκοβου και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα.
  3. Ρίχνετε προσεκτικά το 1 ½ φλ. νερό ζυμαρικών που κρατήσατε στην άκρη και αλατίζετε με ένα κοφτό κ.γ. αλάτι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λ περίπου ή μέχρι το υγρό μειωθεί κατά το 1/3 περίπου. 
  4. Προσθέτετε το στραγγισμένο σπαγγέτι και ανακατεύετε μέχρι να καλυφτεί καλά με τη σκορδάτη σάλτσα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το 1 φλ. τριμμένης παρμεζάνας και ανακατεύετε για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά και καλυφθεί καλά το σπαγγέτι. 
  5. Αφήστε τη μακαρονάδα σας εκτός φωτιάς για 5 λ να “ξεκουραστεί” , απορροφηθεί η σάλτσα και ενσωματωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια το σερβίρετε ζεστό πασπαλίζοντάς το, προαιρετικά, με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.