Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές

Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές

Μια φανταστική, πεντανόστιμη μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές για την απολαύσετε τις κρύες μέρες του χειμώνα και όχι μόνο. Μια απλή και εύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα λαχταριστό, νόστιμο και χορταστικό πιάτο με χωριάτικο λουκάνικο που είναι από τα αλλαντικά που το ελληνικό τραπέζι αγαπά πολύ και ζυμαρικό που και αυτό είναι μια αγαπημένη γευστική συνήθεια όλων μας. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 λουκάνικα χωριάτικα επιλογής σας χοιρινά ή μοσχαρίσια, κομμένα σε φέτες
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί 
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 3 πιπεριές πράσινες κέρατο ή 2 μεγάλες  πράσινες πιπεριές στρογγυλές κανονικές, κομμένες ροδέλες ή σε μέτρια στικς
  • 3 πιπεριές πορτοκαλί, κομμένες σε μέτρια στικς
  • 1 συσκευασία (370 ή 400 γρ.) ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη  
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κοφτό κ.γ. ρίγανη
  • 1 γεμάτο κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 10 ή 6
  • βούτυρο για τα μακαρόνια
  • τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι, ή παρμεζάνα ή πεκορίνο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τα μακαρόνια σας να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι που να χωρέσει αργότερα και τα μακαρόνια ή σε μια φαρδιά ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πασπαλισμένο με 2 πρέζες αλάτι και πιπέρι, για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  3. Μετά προσθέτετε το λουκάνικο σε φέτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 4-5 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί και μετά ρίχνετε στο τηγάνι το σκόρδο και όλες τις πιπεριές και ανακατεύετε για λίγο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και μαλακώσουν.
  4. Προσθέτετε τις ντομάτες στον τρίφτη μαζί με 1/2 φλ. από το νερό που βράζετε τα μακαρόνια και τη ζάχαρη και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 20 λ να μαλακώσουν οι πιπεριές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Λίγο πριν γίνει η σάλτσα δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε. 
  5. Μόλις γίνουν τα μακαρόνια σας τα στραγγίζετε, τα βουτυρώνετε με καυτό βούτυρο και μετά ή τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και τα ανακατεύετε να καλυφθούν από τη σάλτσα ή τα σερβίρετε ως έχουν περιχυμένα με τη σάλτσα λουκάνικου. Πασπαλίζετε το φαγητό σας με λίγο τριμμένο τυρί και καλή σας όρεξη!

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές