Μακαρόν με ινδοκάρυδο

Μακαρόν με ινδοκάρυδο

Υπέροχα μακαρόν με ινδοκάρυδο, γαρνιρισμένα με σοκολάτα. Μια συνταγή για υπέροχα, μαλακά, μυρωδάτα μπισκότα, που τη βρήκαμε εδώ, για τους λάτρεις της καρύδας και όχι μόνο ιδανικά για το τσάι, το καφέ σας αλλά και όλες τις ώρες της … λιγούρας.

Υλικά συνταγής

  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 4 μεγάλων αυγών τα ασπράδια
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. (περίπου 2 2/3 φλ.) ινδοκάρυδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού + 2 κ.σ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. σταγόνες μαύρης κουβερτούρες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ για μπεν μαρί βάζετε τη ζάχαρη, τα ασπράδια, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι και το τοποθετείτε σε μπεν μαρί,  σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, (το νερό να σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τα υλικά). Χτυπάτε διαρκώς με σύρμα το μείγμα για 8-10 λ, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη, το μείγμα να αφρατέψει, να ασπρίσει και να είναι ζεστό στην αφή.
  2. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτετε το ινδοκάρυδο και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες ή και για ένα ολόκληρο βράδυ.
  3. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου.
  4. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανακατεύετε. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνετε από 1 κ.σ. μείγμα πάνω στη λαδόκολλα τη μια δίπλα στην άλλη (αφήνετε περιθώριο 5 εκ. μεταξύ τους ) και ισιώνετε την επιφάνειά τους, πατώντας τες ελαφρά με το κουτάλι το μείγμα. Βάζετε στο ψυγείο τη ζύμη που σας περίσσεψε.
  5. Ψήνετε τα μακαρόνς στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσοκάστανο χρώμα στις άκρες και σταθεροποιηθούν στην αφή στο κέντρο. Περιστρέφετε το ταψί στο μέσον της διάρκειας του ψησίματος.
  6. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη για 2 λ. Στη συνέχεια μεταφέρετε προσεκτικά τα μακαρόνς σε σχάρα και τα αφήνετε μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Βγάζετε από το ψυγείο την υπόλοιπη ζύμη και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία. Όταν κρυώσουν τα μακαρόνς και από τις υπόλοιπες παρτίδες τα μεταφέρετε όλα σε μεγάλο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο.
  7. Λιώνετε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ή σε μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και έχετε ένα λείο μείγμα. Βουτάτε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ένα πιρούνι και περιχύνετε τα μακαρόνς κάνοντας ζιγκ-ζαγκ. Αφήστε τασε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα για 30 λ περίπου και στη συνέχεια τα σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μακαρόν με ινδοκάρυδο