
Μαγιονέζα στο λεπτό
Μαγιονέζα για το ψάρι, για το κρέας, για το σάντουιτς, για σαλάτες για dips. Μια συνταγή για πολύ γρήγορη, πολύ εύκολη, νόστιμη και ελαφριά μαγιονέζα.
Υλικά Συνταγής
- 2 κρόκοι αβγών [σε θερμοκρασία δωματίου]
- 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού μίγμα ελαιόλαδου και ηλιέλαιου
- 1 κουταλάκι μουστάρδα [σε θερμοκρασία δωματίου]
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι και λευκό πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Ρίχνουμε τους κρόκους αβγών σε ένα γυάλινο μπόλ μαζί με το αλατοπίπερο και τη μουστάρδα και τους χτυπάμε καλά με το μίξερ.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα, προσθέτοντας το λάδι λίγο λίγο ώστε να ρέει αργά και σταθερά.
- Όταν πήξει η σάλτσα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Δοκιμάζετε τη μαγιονέζα και προσθέστε αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι ή λεμόνι ή μουστάρδα.
02/04/2014
Sintayes.gr,