Μαγιονέζα στο λεπτό

Μαγιονέζα στο λεπτό

Μαγιονέζα για το ψάρι, για το κρέας, για το σάντουιτς, για σαλάτες για dips. Μια συνταγή για πολύ γρήγορη, πολύ  εύκολη, νόστιμη και ελαφριά μαγιονέζα.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κρόκοι αβγών [σε θερμοκρασία δωματίου]
  • 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού μίγμα ελαιόλαδου και ηλιέλαιου
  •  1 κουταλάκι μουστάρδα [σε θερμοκρασία δωματίου]
  •  2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  •  Αλάτι και λευκό πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ρίχνουμε τους κρόκους αβγών σε ένα γυάλινο μπόλ μαζί με το αλατοπίπερο και τη μουστάρδα και τους χτυπάμε καλά με το μίξερ.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα, προσθέτοντας το λάδι λίγο λίγο ώστε να ρέει αργά και σταθερά.
  3.  Όταν πήξει η σάλτσα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4.  Δοκιμάζετε τη μαγιονέζα και προσθέστε αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι ή λεμόνι ή μουστάρδα.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαγιονέζα στο λεπτό