Λουκουμάδες βρασμένοι σε σιρόπι στη κατσαρόλα

Λουκουμάδες βρασμένοι σε σιρόπι στη κατσαρόλα

Λουκουμαδάκια με σιρόπι στη κατσαρόλα. Μια απλή συνταγή για υπέροχα λουκουμαδάκια που σίγουρα θα απολαύσετε τις κρύες μέρες του χειμώνα, γαρνιρισμένα με παγωτό ή με κρέμα γάλακτος. Ένα γλύκισμα που θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων. 

Υλικά συνταγής

  • Για τους λουκουμάδες:
  • 190 γρ. (1 1/4 φλ. τσαγιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 80 ml (1/3 φλ. τσαγιού) γάλα
  • 80 ml (1/3 φλ. τσαγιού) golden syrup (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • Παγωτό ή κρέμα γάλακτος για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Για το σιρόπι:
  • 500 ml (2 φλ. τσαγιού) βραστό νερό
  • 185 ml (3/4 φλ. τσαγιού) golden syrup
  • 100 γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) καστανή ζάχαρη
  • 40 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε στο μπολ και το ψιλοκομμένο κρύο βούτυρο και τρίβετε με τα δάχτυλά σας το βούτυρο με το αλεύρι, μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. 
  2. Κάνετε στο κέντρο του μείγματος μια λακουβίτσα και ρίχνετε το γάλα και το golden syrup. Ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά. Πλάθετε το μείγμα σε 18 μπαλάκια. 
  3. Για το σιρόπι: Σε μια μεγάλη, ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, βάζετε το νερό, το golden siryp, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 3 λ περίπου ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αρχίσει το μείγμα να σιγοβράζει. 
  4. Προσθέτετε τα μπαλάκια στο σιρόπι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα βράζετε για 20 λ ή μέχρι να αφρατέψουν τα λουκουμαδάκια. Με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε και τα σερβίρετε σε μπολ. Τα περιχύνετε με το σιρόπι και τα σερβίρετε με παγωτό ή κρέμα γάλακτος.

taste.com.au

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λουκουμάδες βρασμένοι σε σιρόπι στη κατσαρόλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.