Λουκάνικα χωριάτικα με πατάτες στο φούρνο

Λουκάνικα χωριάτικα με πατάτες στο φούρνο

Λαχταριστά, πεντανόστιμα χωριάτικα λουκάνικα, ψημένα σε μια καταπληκτική μαρινάδα από χυμό πορτοκαλιού, με μυρωδικά όπως ρίγανη και θυμάρι, με μπούκοβο και γλυκιά πάπρικα που το απογειώνουν δίνοντάς του μια μικρή νότα καυτερής γεύσης στο τελείωμα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα οικονομικό, νοστιμότατο φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι για την υπέροχη γεύση του! Το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγη ρίγανη ή θυμάρι ή για να αυξήσετε στο μέγιστο τη νοστιμιά του ρίξτε λίγο τριμμένο κασέρι και αφήστε το για λίγο παραπάνω στο φούρνο για να λιώσει. Απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 3 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο και μυρωδικά συνολικού βάρους 650 γρ.
  • 1,5 κιλά πατάτες μικρού/μετρίου μεγέθους, κομμένες κυδωνάτες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο (ποσότητα κατά βούληση)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • λίγο τριμμένο κασέρι πικάντικο (προαιρετικά)
  • Για την μαρινάδα
  • 3 πορτοκαλιών το χυμό
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα κατά προτίμηση πικάντικη
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 2-3 πρέζες θυμάρι αποξηραμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μαρινάδα: Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Μετά καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες καθώς επίσης κόβετε και τα λουκάνικα σε μικρά διαγώνια κομμάτια (2 εκ. περίπου) και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Βάζετε τις πατάτες σε ένα ταψί 35 εκ. τις αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και τη πάπρικα και τις ανακατεύετε με τα χέρια σας να καλυφθούν με όλα τα υλικά. Μετά προσθέτετε στο ταψί τη μισή ποσότητα μαρινάδας και απλώνετε τις πατάτες ομοιόμορφα στη βάση του ταψιού. 
  3. Ψήνετε τις πατάτες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λ. Μετά τις βγάζετε από το φούρνο και προσθέτετε τα λουκάνικα μαζί με την υπόλοιπη μαρινάδα, το θυμάρι και τη ρίγανη.
  4. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λ περίπου. Προαιρετικά, 5-7 λ πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο το πασπαλίζετε με τριμμένο κασέρι για έξτρα γεύση. Μόλις λιώσει βγάζετε το φαγητό σας από το φούρνο και σερβίρετε. 

Απολαύστε το φαγητό σας με λιωμένο τυρί ή απλά πασπαλισμένο με θυμάρι και ρίγανη

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Λουκάνικα χωριάτικα με πατάτες στο φούρνο