Αναρτήθηκε στις 29/10/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Λουκουμάδες
Τραγανός λουκουμάς, ζεστός, με γλυκιά ζεστή σοκολάτα ή με μπόλικο μέλι και κανέλα. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Είστε έτοιμοι για το πιο απολαυστικό επιδόρπιο;
Υλικά συνταγής
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 200 ml χλιαρό νερό
- 25 γρ. μαγιά νωπή [ή ένα φακελάκι αποξηραμένη]
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- μέλι – κανέλα για πασπάλισμα ή προαιρετικά
- πανεύκολο γλάσο σοκολάτας [βλέπε συνταγή εδώ]
Εκτέλεση συνταγής
- Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το χτυπάμε με μίξερ χειρός δυνατά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο πηχτό χυλό. [Αν χρειαστεί, προσθέτετε 1-2 κ.σ. αλεύρι ακόμη].
- Τοποθετείτε το μπολ του μίξερ με το μείγμα σε ζεστό σημείο, σκεπασμένο με πετσέτα και το αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο ο χυλός και να κάνει φούσκες στην επιφάνειά του.
- Ζεσταίνετε πολύ καλά μπόλικο σπορέλαιο σε κατσαρόλα ή φριτέζα και με κουτάλι παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης σαν μπαλάκια και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός-ζύμη.
- Βγάζετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τους σερβίρετε ζεστούς, περιχύνοντας με γλάσο σοκολάτας ή με μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια.
29/10/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Λουκουμάδες