Λιγκουίνι με γαρίδες, ντομάτα, κάπαρη και βασιλικό

Λιγκουίνι με γαρίδες, ντομάτα, κάπαρη και βασιλικό

Ένα πεντανόστιμο πιάτο με γαρίδες, λιγκουίνι, ντομάτα, κάπαρη λιαστές ντομάτες και βασιλικό που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας. Μια απλή συνταγή του Ηλ. Μαμαλάκη για ένα νηστίσιμο, υγιεινό, χορταστικό και νόστιμο φαγητό για το Κυριακάτικο αλλά και το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία ζυμαρικό Λιγκουίνι
  • 24 γαρίδες μεγάλου μεγέθους
  • 1 ποτήρι νερού ντομάτα κονκασέ
  • 1½ ποτήρι νερού χυμό ντομάτας
  • 10 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. κάππαρη ψιλή
  • 3 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και από τα κελύφη τους, αφήνοντας μόνο την ουρίτσα. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε στην πλάτη, κατά μήκος, και αφαιρείτε το εντεράκι τους Τις φυλάτε στο ψυγείο. Μαζεύετε κεφάλια και κελύφη, τα βράζετε σε 2 λίτρα νερό για 30 λ περίπου από την ώρα βρασμού και μετά τα σουρώνετε και κρατάτε τον ζωμό στην άκρη.
  2. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λ. Μετά προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη και σοτάρετε για 1-2 λ επιπλέον. Ρίχνετε τον βασιλικό και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 30 λ περίπου ή μέχρι η σάλτσα σας να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ. 
  3. Βάζετε το γαριδόζουμο σε μια κατσαρόλα, του ρίχνετε 1 κ.σ. αλάτι και βράζετε μέσα το λιγκουίνι μέχρι να γίνει αλ ντέντε. Το σουρώνετε, το ξαναβάζετε μέσα στην κατσαρόλα που έβρασε,  αδειάζετε μέσα και τη μισή σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί το ζυμαρικό σας.
  4. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη σάλτσα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και τις μαγειρεύετε για 2-3 λ, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο, διορθώνετα και σερβίρετε το ζυμαρικό σας σε μεγάλη πιατέλα και από πάνω αδειάζετε τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα. Μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα και σερβίρετε.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λιγκουίνι με γαρίδες, ντομάτα, κάπαρη και βασιλικό