Λεμονοπορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με σος γιαουρτιού

Λεμονοπορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με σος γιαουρτιού

Πεντανόστιμη Λεμονοπορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με σος γιαουρτιού για όλες τις ώρες και όλη την οικογένεια. Μια πολύ εύκολη συνταγή του Σεφ Λευτέρη Λαζάρου που θα σας εντυπωσιάσει. 

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total
  • 10 αυγά [χωριστά οι κρόκοι + τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα]
  • 4 πορτοκαλιών το ξύσμα [τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη]
  • 2 λεμονιών το ξύσμα
  • 300 ml ηλιέλαιο
  • 500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 4 βανίλιες
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας 
  • Για το σιρόπι:
  • 4 πορτοκαλιών το χυμό
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού: [προαιρετικά]
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total 2%
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ώσπου να δέσει ελαφρά, και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για το φύλλο κρούστας: Τρίβετε το φύλλο κρούστας σε ένα μπολ με το χέρι όσο πιο πολύ γίνεται, απευθείας από την κατάψυξη.
  3. Για τη λεμονοπορτοκαλόπιτα: Χτυπάμε για 5 λεπτά στο μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ηλιέλαιο ώσπου να αφρατέψουν. 
  4. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο φύλλο κρούστας, τις βανίλιες, τα ξύσματα και το baking powder, και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι. Προσθέτουμε επίσης τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά. 
  5. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί κουζίνας έτσι ώστε μετά το ψήσιμο το πάχος τού γλυκού μας να μην είναι πάνω από 2,5 εκατοστά. Ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Σιροπιάζουμε τη λεμονοπορτοκαλόπιτα με κρύο σιρόπι αμέσως όταν τη βγάλουμε από το φούρνο.
  6. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι Total 2%, τη ζάχαρη και την κρέμα σε ένα μπολ και με ένα κουταλάκι βάζουμε δίπλα από κάθε κομμάτι μια μικρή κουταλιά από τη σάλτσα.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Λεμονοπορτοκαλόπιτα σιροπιαστή με σος γιαουρτιού