Αναρτήθηκε στις 03/11/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Λεμονόπιτα σιροπιαστή
Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη λεμονόπιτα σιροπιαστή. Ένα υπέροχο γλύκισμα για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 γιαούρτι πλήρες
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού βιτάμ λιωμένο
- 4 αυγά
- ξύσμα από 3 λεμόνια
- χυμός 1 λεμονιού
- 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- Για το σιρόπι:
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιών, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
- Κόβουμε το φύλλο κρούστας με ένα ψαλίδι σε μικρά κομματάκια, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή 30′-40′ περίπου.
- Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσει ελαφρά. Όταν η πίτα μας κρυώσει, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Προαιρετικά σερβίρουμε γαρνίροντας με σαντιγί.
03/11/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Λεμονόπιτα σιροπιαστή