Ελαφρύ, γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο επιδόρπιο.Μια πανεύκολη -για αρχάριους- συνταγή lemon pie που ξετρελαίνει τα παιδιά και τους μεγάλους
Υλικά συνταγής
Υλικά για τη βάση
- 380 γραμμάρια μπισκότα Digestive
- 120 γραμμάρια βούτυρο [βιτάμ]
Υλικά για τη κρέμμα
- 2 [400 γρ] κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- Χυμός 2 λεμονιών [αν δεν το θέλετε πολύ ξινό προσθέστε χυμό 1 λεμονιού και αν πιο ξινό χυμό 3 λεμονιών]
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 κ.γ. ζελατίνη
Εκτέλεση συνταγής
Συνταγή για βάση
- Λιώνουμε σε σκόνη τα μπισκότα στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ.
- Αφού λιώσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τρίμμα του μπισκότου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και με ένα κουτάλι το στρώνουμε ομοιόμορφα στη βάση και στα τοιχώματα της ταρτιέρας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα μέχρι να σφίξει.
Συνταγή για κρέμα
- Βάζουμε την ζελατίνη με 1 κ.σ. νερό σ ένα μπολάκι και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μείγμα της ζελατίνης, τοποθετούμε και όλα τα υπόλοιπα προαναφερόμενα υλικά για τη κρέμα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με μίξερ χειρός.
- Μόλις κρυώσει η βάση τη βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε τη κρέμα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη βάση και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο 3 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει.
- Απολαύστε το σκέτο ή προσθέστε πάνω από τη κρέμα σαντιγί.
Tags: γλυκό επιδόρπιο λεμόνι Λεμονόπιτα
![Λεμονόπιτα [Lemon Pie] pinit_fg_en_rect_gray_28-1-2](https://www.sintayes.gr/wp-content/uploads/2014/04/pinit_fg_en_rect_gray_28-1.png)