Λεμονόκρεμα (lemon curd)

Λεμονόκρεμα (lemon curd)

Μια πανεύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη, μεταξένια Λεμονόκρεμα (lemon curd). Χρησιμοποιήστε τη στις τάρτες και τα γλυκά σας,  αλείψτε το ψωμί σας αντί για μέλι ή μερμελάδα, βάλτε τη γέμιση στα μπισκότα σας, για ένα αφράτο αποτέλεσμα με ιδιαίτερη, υπέροχη γεύση.

Υλικά συνταγής

  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού [περίπου 3 μεγάλα λεμόνια]
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς, για 5 λεπτά περίπου μέχρι να έχετε μια λεία, ελαφρώς πηχτή κρέμα [η κρέμα θα πήζει όσο θα κρυώνει]. Κατεβάζετε τη κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.

Σημείωση: Διατηρείται στο ψυγείο, σε βαζάκι, για  1 1/2 μήνα. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λεμονόκρεμα (lemon curd)

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.