Αναρτήθηκε στις 22/05/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Λεμονόκρεμα (lemon curd)
Μια πανεύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη, μεταξένια Λεμονόκρεμα (lemon curd). Χρησιμοποιήστε τη στις τάρτες και τα γλυκά σας, αλείψτε το ψωμί σας αντί για μέλι ή μερμελάδα, βάλτε τη γέμιση στα μπισκότα σας, για ένα αφράτο αποτέλεσμα με ιδιαίτερη, υπέροχη γεύση.
Υλικά συνταγής
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 2 μεγάλα αυγά
- 2/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού [περίπου 3 μεγάλα λεμόνια]
- 2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς, για 5 λεπτά περίπου μέχρι να έχετε μια λεία, ελαφρώς πηχτή κρέμα [η κρέμα θα πήζει όσο θα κρυώνει]. Κατεβάζετε τη κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
Σημείωση: Διατηρείται στο ψυγείο, σε βαζάκι, για 1 1/2 μήνα.
22/05/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Λεμονόκρεμα (lemon curd)