Αναρτήθηκε στις 19/11/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Λεμονογλυκό με επικάλυψη ινδοκάρυδου
Ένα φανταστικό λεμονογλυκό με κρέμα λεμονιού και υπέροχη, μυρωδάτη επικάλυψη ινδοκάρυδου. Μια συνταγή για να απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας ένα υπέροχο γλύκισμα για την οικογένειά σας αλλά και για κέρασμα στους επισκέπτες σας.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 1 ½ φλ. τσαγιού βούτυρο που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- 1/3 φλ. τσαγιού λεμονόκρεμα (βλέπε συνταγή εδώ)
- Για τη κάλυψη ινδοκάρυδου:
- 1 ασπράδι αυγού ελαφρώς χτυπημένο
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 1 ½ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα ορθoγώνιο ταψί, 3 εκ. βάθος και 18 x 28 εκ. διάσταση βάσης. Το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο φροντίστε να προεξέχουν από το ταψί σας 2 εκ. από τις 2 πλευρές για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
- Για τη βάση: Τοποθετείτε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αυγό και τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε και ισιώνετε το μείγμα στο ταψί σας και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-17 λ ή μέχρι να “πάρει” ένα χρυσαφένιο χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη. Αφήνετε το φούρνο αναμμένο.
- Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη λεμονόκρεμα [*] και μόλις μισοκρυώσει αλείφετε το 1/3 φλ. τσαγιού (μπορείτε και περισσότερη γιατί δίνει απίστευτη γεύση στο γλυκό) πάνω από όλη την επιφάνεια της σχεδόν κρύας πλέον βάσης.
- Για την επικάλυψη ινδοκάρυδου: Σε μπολ βάζετε το ασπράδι αυγού, το χτυπάτε ελαφρώς και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το ινδοκάρυδο. Τα ανακατεύετε πολύ καλά ώστε να ενσωματωθούν πλήρως.
- Απλώνετε ομοιόμορφα την επικάλυψη ινδοκάρυδου και το ψήνετε για 10-12 λ μέχρι να ροδίσει το μείγμα ινδοκάρυδου. Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει το κόβετε σε 15 τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
[*] Σας προτείνουμε μια πανεύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη, μεταξένια Λεμονόκρεμα (lemon curd). Η ποσότητα που θα έχετε σύμφωνα με τη δοσολογία της συνταγής είναι για 1 1/3 φλ. τσαγιού.
Φτιάξτε μισή δόση για το γλυκό σας ή φτιάξτε όλη τη ποσότητα και χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη στις τάρτες και τα γλυκά σας ή αλείψτε το ψωμί σας αντί για μέλι ή μαρμελάδα ή βάλτε τη γέμιση στα μπισκότα σας. Διατηρείται στο ψυγείο, σε βαζάκι, για 1 1/2 μήνα.
Βασική ιδέα από εδώ
19/11/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Λεμονογλυκό με επικάλυψη ινδοκάρυδου