Λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο

Λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο

Μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο Λεμονάτο, ψητό, κοτόπουλο με σκόρδο, μαριναρισμένο σε νόστιμη μαρινάδα. Απολαύστε το με σαλάτα λαχανικών ή με πατάτες τηγανιτές.

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο:
  • 500-550 γρ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
  • αλάτι πιπέρι
  • φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
  • Για τη μαρινάδα:
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. νιφάδες τσίλι
  • 1/4 κ.γ. κύμινο 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κόκκους πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κοτόπουλο: Κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια αρεσκείας σας και το αλατοπιπερώνετε.
  2. Για τη μαρινάδα: Βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και τα ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
  3. Ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύετε να καλυφθεί με τη μαρινάδα απ” όλες τις πλευρές. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να μαριναρισθεί για τουλάχιστον 30 λ, ιδανικά όμως άν έχετε χρόνο για 2 ώρες.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και το τοποθετείτε στη σχάρα του φούρνου. Βάζετε ένα ταψί από κάτω και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ [στο μισό χρόνο ψησίματος το γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών που θα κόψετε. Μη παραψηθεί και χάσει τους χυμούς του.
  5. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό από το φούρνο. Γαρίνετε με φέτες λεμονιού και το συνοδεύετε με πατάτες τηγανιές ή με πράσινη σαλάτα λαχανικών φρέσκα ή βρασμένα.

lemon-garlic-chicken5

Πηγή

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.