Αναρτήθηκε στις 03/11/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Λεμονάτο cheesecake με μπισκοτένια βάση και μαρέγκα ινδοκάρυδου
Μια εύκολη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα. Cheesecake λεμονιού με βάση μπισκοτένια με ινδοκάρυδο και μαρέγκα ινδοκάρυδου. Απλές γεύσεις που “δένουν” μεταξύ τους σε ένα υπέροχο γλύκισμα, ιδανικό για επιδόρπιο και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 300 γρ. μπισκότα digestive
- 30 γρ. ινδοκάρυδο
- 120 γρ. βούτυρο
- Για το cheesecake λεμονιού:
- 500 γρ. τυρί κρέμα μαλακό
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά ολόκληρα + 2 κρόκους αυγών
- 125 ml χυμό λεμονιού
- 1 λεμονιού το ξύσμα
- Για την μαρέγκα / επικάλυψη:
- 2 ασπράδια αυγών
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 ° C και λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι, με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου βάσης 20 εκ. και βάθους 8 εκ. περίπου.
- Για τη βάση: Βάζετε στο multi τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και 1-2 κ.σ. νερό και τα αναμιγνύετε μέχρι να γίνουν σαν υγρή “άμμος”.
- Στρώνετε το μείγμα καλά, πατώντας το, ισομερώς στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να κάνετε τη γέμιση cheesecake.
- Για το cheesecake λεμονιού: Τοποθετείστε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε και τα αυγά και τους κρόκους αυγών, σταδιακά, ένα τη φορά χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Στρώνετε το μείγμα cheesecake λεμονιού πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Όταν το βγάλετε από το φούρνο μετά τα 30 λ το μείγμα ακόμα θα “ταλαντεύεται”. Το αφήνετε για 20 λ στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
- Για την μαρέγκα / επικάλυψη: Βάζετε τα ασπράδια αυγών σε ένα καθαρό, στεγνό μπολ και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να έχετε μια ελαφρώς πηχτή μαρέγκα. Σταδιακά προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το ινδοκάρυδο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε μια πηχτή μαρέγκα.
- Απλώνετε προσεκτικά τη μαρέγκα πάνω από το μισο-κρύο cheesecake λεμονιού, ξαναβάζετε το γλυκό σας στο φούρνο και το ψήνετε για 10-12 λ ακόμα ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα και σκληρύνει ελαφρώς στην επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή
03/11/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Λεμονάτο cheesecake με μπισκοτένια βάση και μαρέγκα ινδοκάρυδου