Λεμονάδα σπιτική συμπυκνωμένη

Λεμονάδα σπιτική συμπυκνωμένη

Δροσερή, σπιτική λεμονάδα με ξεχωριστή υπέροχη γεύση για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και όχι μόνο. Φτιάξτε αυτή τη συμπυκνωμένη λεμονάδα, διατηρείστε τη στο ψυγείο σας και όποτε θέλετε να δροσιστείτε, βάζετε σε ένα ποτήρι 3-4 κ.σ. συμπυκνωμένη λεμονάδα, προσθέτετε κρύο νερό, παγάκια μερικές έξτρα φέτες λεμονιού ή μερικά φύλλα δυόσμου θα έχετε τη τέλεια παρέα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά συνταγής

  • 2 ½ φλ. τσαγιού χυμό φρέσκων λεμονιών
  • 2 λεμονιών το ξύσμα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ¾ φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά 2 από τα λεμόνια, τα σκουπίζετε και “ξύνετε” τη φλούδα τους στο τρίφτη. Αφήνετε το ξύσμα στην άκρη. Στη συνέχεια, στύβετε όλα τα λεμόνια και κρατάτε στην άκρη το χυμό τους.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό και το ξύσμα λεμονιού και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένη με το καπάκι τη κατσαρόλα, για 15 λ περίπου. Στραγγίζετε το νερό και πετάτε το ξύσμα. Ξαναβάζετε το νερό στη κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  3. Βράζετε το σιρόπι για 10-12 λ περίπου ή μέχρι να “δέσει” και “πήξει” ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε, το αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  4. Αφήνετε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σας να κρυώσει καλά και μετά με τη βοήθεια ενός χωνιού τη μεταφέρετε σε αποστειρωμένα μπουκάλια (αν φτιάξετε μεγάλη ποσότητα) ή για μικρότερη ποσότητα που θα καταναλωθεί σύντομα σε 2-3 γυάλινα μπουκάλια. Και στις 2 περιπτώσεις τα διατηρείτε στο ψυγείο. Βλέπε διαδικασία αποστείρωσης βάζων-μπουκαλιών εδώ
  5. Σερβίρετε σε ποτήρια 3-4 κ.σ. (ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος του ποτηριού) συμπυκνωμένης λεμονάδας, προσθέτετε κρύο νερό, προαιρετικά φέτες λεμονιού ή φύλλα δυόσμου ή μέντας και παγάκια και το απολαμβάνετε.

Προσθέστε φύλλα δυόσμου ή μέντας και φέτες λεμονιού και απολαύστε τη δροσερή λεμονάδα σας. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Λεμονάδα σπιτική συμπυκνωμένη