Λαζάνια στο φούρνο με τυριά, ντομάτα και πέστο βασιλικού

Λαζάνια στο φούρνο με τυριά, ντομάτα και πέστο βασιλικού

Λαζάνια στο φούρνο με τυριά, ντομάτα και πέστο βασιλικού. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό πεντανόστιμο φαγητό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη πλούσια γεύση του. 

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό λαζάνια
  • 4 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη  για πασπάλισμα
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τα λαζάνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε τα λαδώνουμε και τα βάζουμε πάλι στη κατσαρόλα.
  2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας: Σοτάρουμε σε ζεστό λάδι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και το πελτέ [λίγη ζάχαρη], το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά [προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών και της πέστο], σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 20′. Εν το μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα τη βάζουμε στη κατσαρόλα με τα βρασμένα λαζάνια, προσθέτουμε και το πέστο, τη φέτα, τη γραβιέρα, το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο μεγάλο πυρέξ, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 15’. Τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με λίγα φυλλαράκια βασιλικού και φρέσκα ντοματίνια.

Easy-cheesy-tomato-basil-lasagna-2

Βασική ιδέα συνταγής-φωτογραφία, πηγή:εδώ

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαζάνια στο φούρνο με τυριά, ντομάτα και πέστο βασιλικού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.