Αναρτήθηκε στις 03/08/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Lamingtons με σοκολάτα και ινδοκάρυδο
Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα, φημισμένα “Lamingtons” με επικάλυψη σοκολάτας και ινδοκάρυδο. Απολαύστε τα με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας, όλες τις ώρες, σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
- Για τα κεκάκια Lamingtons:
- 130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κ.σ. για έλλειμμα
- 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού ξυνόγαλο [ή γάλα + 1 κ.σ. λεμόνι]
- 2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
- Για την επικάλυψη:
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη ή σοκολάτα σε σκόνη
- 50 γρ. βούτυρο, κρύο, σε μικρά κομματάκια
- 1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα και βουτυρώνετε με τη 1 κ.σ. βούτυρο ένα τετράγωνο ταψί με διάσταση βάσης 20 εκ. και βάθος 6 εκ. Το καλύπτετε καλά με χαρτί ψησίματος, το οποίο φροντίζετε να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ. περίπου για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
- Βάζετε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τμηματικά, ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Αναμιγνύετε τα 2 αλεύρια και κοσκινίζετε τη μισή ποσότητα μέσα στο μείγμα. Προσθέτετε και το μισό ξυνόγαλο και χτυπάτε για 1/2 λ. Προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο και ξυνόγαλο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το ισιώνετε στην επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ. Κάντε το πείραμα με την οδοντογλυφίδα ή το ξύλινο σουβλάκι. Αν βγεί στεγνό το γλυκό σας είναι έτοιμο. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 5′ να σταθεί και μετά το βγάζετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς, ακόμα και για ένα βράδυ.
- Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα ανακατεύετε. Προσθέστε το βούτυρο και το βραστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
- Κόβετε το κρύο κέϊκ σε τετράγωνα κομμάτια 3 εκ. Σε ένα πιάτο βάζετε το ινδοκάρυδο. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια κέϊκ, τα βυθίζετε, να καλυφθεί καλά, στο μείγμα ζάχαρης κακάου ή σοκολάτας και το ανακινείτε λίγο να φύγει το περίσσιο μείγμα.
- Το βάζετε στο πιάτο με το ινδοκάρυδο και το γυρίζετε αμέσως να καλυφθούν με ινδοκάρυδο απ” όλες τις πλευρές. Τα τοποθετείτε ένα ένα σε μια σχάρα που θα έχετε βάλει πάνω σε ένα ταψί, και τα αφήνετε για 1 ώρα μέχρι να πήξει το σοκολατένιο μείγμα και σταθεροποιηθεί το ινδοκάρυδο και σερβίρετε.
Πηγή
03/08/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Lamingtons με σοκολάτα και ινδοκάρυδο