Λαχταριστό λινγκουίνι με μανιτάρια και θυμάρι σε 3 βήματα

Λαχταριστό λινγκουίνι με μανιτάρια και θυμάρι σε 3 βήματα

Μία εύκολη, διαφορετική και ελαφριά συνταγή, υγιεινή και πεναντόστιμη, που θα αρέσει σε όλους. Ένα ελαφρύ και πολύ εύκολο πιάτα σε 3 κινήσεις για πεντανόστιμη μακαρονάδα.

Υλικά συνταγής


  • 500γρ. λινγκουίνι
  • 250γρ. μανιτάρια άσπρα σε λεπτές φέτες
  • 1/3 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (σε μικρά κομματάκια)
  • 200 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρέμα γάλακτος 200 ml
  • 1 λεμόνι (ξύσμα & χυμός)
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σοτάρετε τα μανιτάρια στο λάδι προσθέτετε αλάτι, το σκόρδο το ξύσμα , το χυμό λεμονιού και το θυμάρι. 
  2. Βράστε τα λινγκουίνι και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως  στο τηγάνι με τα μανιτάρια.
  3. Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, το τυρί, λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε και σιγοβράστε μέχρι να λιώσει το τυρί.

Υπέροχο και με ταλιατέλες…

best-italian-recipes-with-white-and-black-pasta-funghi-tartufo

 

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαχταριστό λινγκουίνι με μανιτάρια και θυμάρι σε 3 βήματα