Λαχταριστό Εκμέκ Καταίφι

Λαχταριστό Εκμέκ Καταίφι

Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη θέα και στη γεύση του. Ένα λαχταριστό “Εκμέκ Καταίφι”.

Υλικά συνταγής

  • Για το φύλλο:
  • 1/2 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • 400 γρ. φύλλο καταίφι
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1  1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • Για τη κρέμα:
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 καψουλίτσες  βανίλιας
  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • φιλέ αμύγδαλου για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το φύλλο: Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί ορθογώνιο 22 Χ 32 εκατοστά και απλώνετε μέσα το φύλλο καταίφι. Το περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και το πατάτε για να στρώσει ομοιόμορφα στη βάση.  Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1/2 ώρα ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Το αφήνετε να κρυώσει. 
  2. Βράζετε για 5′ τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού και περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι το κρύο φύλλο καταίφι.
  3. Για τη κρέμα: Χτυπάτε καλά στο χέρι ή με το μίξερ χειρός, σε μπολ, το αλεύρι, τη ζάχαρη τους κρόκους αυγών και λίγο κρύο γάλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να έχετε μια λεία κρέμα. 
  4. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και το προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας με τους κρόκους αυγών, σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς να ομογενοποιηθεί και την αφήνετε να κρυώσει.
  5. Μόλις κρυώσει προσθέτετε τη βανίλια ανακατεύετε και τη ρίχνετε πάνω από το φύλλο καταίφι. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνετε πάνω από τη κρέμα. Πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου, κόβετε το γλυκό και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαχταριστό Εκμέκ Καταίφι

 

Ένα Σχόλιο

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.