Πατατόπιτα με γραβιέρα τσένταρ και καπνιστό χοιρινό

Πατατόπιτα με γραβιέρα τσένταρ και καπνιστό χοιρινό

Θέλετε σε λίγη ώρα  να φτιάξετε μια υπέροχη, αφράτη πίτα;Πατατόπιτα με γραβιέρα γαρνιρισμένη με τσένταρ και καπνιστό χοιρινό. Σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς κόπο, έχετε ένα εξαιρετικό, λαχταριστό πιάτο ιδανικό για μια χαλαρή βραδιά με καλή παρέα.

Υλικά συνταγής

  • 6 πατάτες καθαρισμένες 
  • 100γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/2 φλ. τσαγιού μικρά κομματάκια καπνιστό χοιρινό ή μπέικον
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρετε το καπνιστό χοιρινό ή μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία για 2 λ περίπου. Το μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το λίπος του.
  2. Εν τω μεταξύ, βράζετε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για ½ περίπου ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνετε καλά με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέτετε την γραβιέρα και τα αυγά, ανακατεύετε καλά ρίχνετε τον άνηθο, αλατοπίπερο και το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  4.  Λαδώνετε καλά ένα πυρέξ και το πασπαλίζετε με τη τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, το γαρνίρετε με το τυρί τσένταρ και το καπνιστό χοιρινό, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λ. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 10 λ μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το τυρί. Για καλύτερη εμφάνιση πασπαλίστε στο τέλος με πράσινη πινελιά μαϊντανού ψιλοκομμένο ή φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατόπιτα με γραβιέρα τσένταρ και καπνιστό χοιρινό

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.