You cannot copy content of this page
Λαχταριστή και πανεύκολη πίτα με τυρί και σπανάκι χωρίς φύλλο

Λαχταριστή και πανεύκολη πίτα με τυρί και σπανάκι χωρίς φύλλο

Απλή και πεντανόστιμη σπανακόπιτα. Μια εύκολη συνταγή για μια πανεύκολη πίτα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας μαγειρικές συνήθειες.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο 
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 
  • 5 αυγά, χτυπημένα
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ήπιας γεύσης γραβιέρα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη ή άλλο κίτρινο τυρί επιλογής σας (για πιο ελαφριά γεύση μπορείτε να βάλετε και μοτσαρέλα)
  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και πασπαλίζετε με φρυγανιά τριμμένη μια φόρμα ένα μεγάλο πυρέξ.
  2.  Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί η περισσότερη υγρασία τους. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  3.  Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε όλη τη φέτα και το ½ φλ. από το κίτρινο τυρί, αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Προσθέστε και το μείγμα του τηγανιού με το σπανάκι, τη τριμμένη φρυγανιά και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του, τη πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1 φλ. κίτρινο τυρί. Ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αν το τυρί επιφάνειας πάρει γρήγορα χρώμα το καλύπτετε χαλαρά με αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να μην ακουμπά το τυρί.

Tip: Αυξήστε τη ποσότητα των τυριών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

DSC04681






loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαχταριστή και πανεύκολη πίτα με τυρί και σπανάκι χωρίς φύλλο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.