Λαχταριστή και πανεύκολη πίτα με τυρί και σπανάκι χωρίς φύλλο

Λαχταριστή και πανεύκολη πίτα με τυρί και σπανάκι χωρίς φύλλο

Απλή και πεντανόστιμη σπανακόπιτα. Μια εύκολη συνταγή για μια πανεύκολη πίτα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας μαγειρικές συνήθειες.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο 
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος του)
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6-7 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 
  • 5 αυγά, χτυπημένα
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ήπιας γεύσης γραβιέρα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη ή άλλο κίτρινο τυρί επιλογής σας (για πιο ελαφριά γεύση μπορείτε να βάλετε και μοτσαρέλα)
  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και πασπαλίζετε με φρυγανιά τριμμένη μια φόρμα ή ένα μεγάλο πυρέξ.
  2.  Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε (προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας) ανακατεύετε για περίπου 2 λ απλά να μαλακώσουν ελαφρώς χωρίς να βγάλουν τα υγρά τους και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  3.  Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε όλη τη φέτα και το ½ φλ. από το κίτρινο τυρί και ανακατεύετε. Προσθέστε στο μπολ και το μείγμα του τηγανιού με το σπανάκι, τη τριμμένη φρυγανιά και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ή το πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνειά του και το πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1 φλ. κίτρινο τυρί. Ψήνετε τη πίτα σας για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί από κάτω και ροδίσει καλά το τυρί το οποίο αν πάρει γρήγορα χρώμα το καλύπτετε χαλαρά με αλουμινόχαρτο.

Tip: Αυξήστε τη ποσότητα των τυριών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

DSC04681






Sintayes.gr,

Συνταγή: Λαχταριστή και πανεύκολη πίτα με τυρί και σπανάκι χωρίς φύλλο