Κρουασάν μήλου

Κρουασάν μήλου

Υπέροχα, ζουμερά και μοσχοβολιστά κρουασανάκια μήλου, για πρωϊνό ή συνοδευτικό με το καφέ σας ή το γάλα των παιδιών ή για κέρασμα. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για πολύ εύκολα στη παρασκευή τους και πολύ νόστιμα στη γεύση κρουασανάκια.

Υλικά συνταγής

  • 2 μήλα, κατά προτίμηση Granny Smith ή Golden Delicious
  • 3 κουτιά ζύμη για κρουασάν της Pillsbury (6 τεμ/ένα, θα χρειαστείτε συνολικά 16 τεμ.)
  • 1 ½ φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη 
  • 3/4 φλ. τσαγιού (180 ml) sprite χυμός ανθρακούχος
  • 1 κ.γ. κανέλα για πασπάλισμα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 33×23 εκ. περίπου. Ανοίγετε και ξεχωρίζετε τη ζύμη σε 16 τεμ./μισοφέγγαρα.
  2. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε το κέντρο τους με τα κουκούτσια και κόβετε το καθένα σε 8 τεμάχια. Τυλίγετε το κάθε κομμάτι μήλου σε κάθε μισοφέγγαρο ζύμης και τοποθετείτε τα τριγωνάκια στο βουτυρωμένο πυρέξ. (Βλέπε φωτό πιο κάτω).
  3. Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε καλά το λιωμένο βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα και περιχύνετε ομοιόμορφα με το μείγμα τα κρουασανάκια μέσα στο πυρέξ. Ρίχνετε τη sprite στο κέντρο και γύρω γύρω στις άκρες του πυρέξ φροντίζοντας να μην τη ρίξετε πάνω στα κρουσανάκια αλλά περιμετρικά.
  4. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζετε από το φούρνο, μεταφέρετε το πυρέξ σε σχάρα και τα ψήνετε να “σταθούν” και μισοκρυώσουν για 5-8 λ περίπου πριν τα σερβίρετε σκέτα ή με παγωτό. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρουασάν μήλου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.