Κρουασάν μήλου

Κρουασάν μήλου

Υπέροχα, ζουμερά και μοσχοβολιστά κρουασανάκια μήλου, για πρωϊνό ή συνοδευτικό με το καφέ σας ή το γάλα των παιδιών ή για κέρασμα. Μια εύκολη συνταγή για πολύ εύκολα στη παρασκευή τους και πολύ νόστιμα στη γεύση κρουασανάκια.

Υλικά συνταγής

  • 3 μήλα
  • 2 κουτιά ζύμη για κρουασάν της Pillsbury (6 τεμ/ένα)
  • 170 γρ. μαργαρίνη +2-3 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 170 ml sprite
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20X30 εκ.
  2. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε το κέντρο τους με τα κουκούτσια και τα κόβετε στα 4. Τυλίγετε το κάθε κομμάτι μήλου σε μια ζύμη κρουασάν και τοποθετείτε τα ρολά στο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  3. Λιώνετε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε, προσθέτετε τη βανίλια και συνεχίζετε για λίγο το ανακάτεμα να ενσωματωθεί. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και το ρίχνετε πάνω από τα κρουασάν στο πυρέξ. Ρίχνετε τη sprite γύρω γύρω στις άκρες του πυρέξ.
  4. Πασπαλίζετε με κανέλα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε για 3-4 λ να “σταθούν” και μετά τα σερβίρετε σκέτα ή με παγωτό βανίλια.

Apple Dumplings 8

Apple Dumplings 9

Apple Dumplings 10

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρουασάν μήλου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.