Κρουτόν σε 5 λεπτά

Κρουτόν σε 5 λεπτά

Φτιάξτε τα δικά σας, πεντανόστιμα, φρέσκ σπιτικά κρουτόνς, έτοιμα για να τα φάτε σε λιγότερο από 5′. Ποτέ μη πετάτε το ψωμί που σας έχει περισσέψει και έχει ξεραθεί. Φτιάξτε αυτά τα γρήγορα κρουτόν και συνοδεύστε τα φαγητά σας και τις σαλάτες σας.

Υλικά συνταγής

  • Ψωμί 2-3 ημερών
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στο κρίλ στους 190-200 βαθμούς.
  2. Παίρνετε το ξερό ψωμί και το κόβετε σε μικρά κυβάκια ή μακρόστενες φέτες μεγέθους δακτύλου.
  3. Βάζετε το ψωμί σε ένα ταψί προσθέτετε λάδι και ανακατεύετε, να λαδωθούν καλά τα κυβάκια ή οι φέτες ψωμιού.
  4. Προσθέτετε το θυμάρι και αλάτι και ανακατεύετε και πάλι να κολλήσει το θυμάρι και το αλάτι στα λαδωμένα ψωμάκια.
  5. Βάζουμε το ταψί στη πρώτη από ψηλά σχάρα του προθερμασμένου στο γκρίλ φούρνο και τα ψήνουμε για 2-3΄μόνο μέχρι να ξεροψηθούν. ΠΡΟΣΟΧΗ:Μην τα αφήσετε και φύγετε. Θέλουν πολύ λίγο ψήσιμο, θα σας καούν. Μόνο αν θελήσετε μεγαλύτερα κομμάτια κρουτόνς [ανάλογα που θα τα χρησιμοποιήσετε θα απαιτηθεί περισσότερο χρόνο ψησίματος. Για τα μικρά κρουτόνσ 2-3 “ είναι αρκετό.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρουτόν σε 5 λεπτά