Κρουασανάκια με Nutella

Κρουασανάκια με Nutella

Κρουασανάκια με γέμιση πραλίνα φουντουκιού, για να απολαύσετε το τέλειο πρωινό και όχι μόνο. 

Μια συνταγή (από εδώ) για πεντανόστιμα κρουασανάκια που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 γρ. μαγιά ξηρή
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο κρύο
  • 120 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 αυγό
  • Nutella για τη γέμιση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ασπράδι του αυγού. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι ή με το γάτζο του μίξερ χειρός, προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο πάγκο εργασίας και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο, διαστάσεων περίπου 30×40 εκ.
  3. Κόβουμε πρώτα το φύλλο σε λωρίδες πάχους 10 εκ. και στη συνέχεια κάθε λωρίδα σε 5 τρίγωνα κομμάτια. Απλώνουμε λίγη nutella στη βάση κάθε τριγώνου και ρολάρουμε προς την κορυφή του, ούτως ώστε να δώσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα κρουασάν.
  4. Τοποθετούμε τα κρουασανάκια στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους διότι διογκώνονται κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Με ένα πιρούνι χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο και αλείφουμε με αυτόν τα κρουασανάκια. Τα ψήνουμε για 15-20′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους,τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρουμε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρουασανάκια με Nutella