Κρουασάν με σπανάκι και τυρί φέτα

Κρουασάν με σπανάκι και τυρί φέτα

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους. Κρουασάν με σπανάκι και τυρί φέτα για να τα απολαύσετε σκέτα ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

  • 3 συσκευασίες ζύμη για κρουασάν μεγάλα 18 τεμ. [*]
  • 120 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 120 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 4-5 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες [προαιρετικά]
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ή στρώνετε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου.
  2. Πλαίνετε το σπανάκι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό, που ίσα να το σκεπάζει, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε πολύ καλά πιέζοντάς το και με το χέρι σας ή κουτάλι, το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε τις ελιές, τη φέτα, τη μοτσαρέλα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Ξετυλίγετε τα ρολά κρουασάν και κόβετε στο πάγκο σας τα 16 τρίγωνα. [*]. Με ένα κουτάλι μοιράζετε ισομερώς τη γέμιση με το σπανάκι στη πλατιά μεριά του τριγώνου της ζύμης των 16 κρουασάν.
  4. Τα τυλίγετε και τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα. Τα βουρτσίζετε με το χτυπημένο ασπράδι αυγού και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου μέχρι να ροδίσουν. 

[*] Η κάθε συσκευασία για τα κρουασάν περιέχει 6 τεμ. Θα χρησιμοποιήσετε τα 16. Τα δύο που θα σας περισσέψουν μπορείτε να τα γεμίσετε με κομμάτια σοκολάτας μαρμελάδα, να τα ψήσετε μαζί με τα σπανακοπιτάκια και να τα απολαύσετε ως επιδόρπιο μετά το φαγητό.

Βασική ιδέα Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρουασάν με σπανάκι και τυρί φέτα