Αναρτήθηκε στις 23/10/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Κρουασάν με μερέντα και ανθότυρο
Μια πολύ εύκολη συνταγή, για υπέροχα, ζεστά και μυρωδάτα κρουασάν για να απολαύσετε εύκολα και γρήγορα ένα γευστικότατο, χορταστικό πρωϊνό και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο φρέσκο για άλειμμα
- 4 φύλλα σφολιάτας
- 90 γρ. [1/3 φλ.] Μερέντα ή Νουτέλα
- 150 γρ.[3/4 φλ.] ανθότυρο ή μασκαρπόνε ψιλο-θρυμματισμένο
- 50 γρ. [1/2 φλ.] ψιλοκομμένα αμύγδαλα φιλέ [προαιρετικά]
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί ή δύο μικρότερα.
- Απλώνετε, με πλάστη το κάθε φύλλο σφολιάτας ώστε να γίνει τετράγωνο και το κόβετε σταυρωτά σε 4 κομμάτια διαστάσεων 25 x 25 εκ. Συνολικά θα έχετε 16 κομμάτια.
- Σε κάθε γωνία τετραγώνου σφολιάτας, απλώνετε ισομερώς τη μερέντα και από πάνω ανθότυρο ή μασκαρπόνε. Τα ρολάρετε διαγώνια ώστε ένα έχετε ένα σχήμα ημισέληνου. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και έχετε 16 κρουασάν.
- Τα τοποθετείτε στο ταψί τα αλείφετε, με ένα πινέλο, με το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ μέχρι να διογκωθούν και ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το φιλέ αμυγδάλου [χωρίς λιπαντική ουσία] και τα καβουρδίζετε, ανακατεύοντας για 2 περίπου λ, ή μέχρι να ψηθούν ελαφρώς. Τα βγάζετε από τη φωτιά σε πιάτο.
- Μόλις βγάλετε τα κρουασάν από το φούρνο, τα πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Magazine: Australian Good Taste /Recipe by Amanda Kelly
23/10/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κρουασάν με μερέντα και ανθότυρο