Κρουασάν με μερέντα και ανθότυρο
Μια πολύ εύκολη συνταγή, για υπέροχα, ζεστά και μυρωδάτα κρουασάν για να απολαύσετε εύκολα και γρήγορα ένα γευστικότατο, χορταστικό πρωϊνό και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο φρέσκο για άλειμμα
- 4 φύλλα σφολιάτας
- 90 γρ. [1/3 φλ.] Μερέντα ή Νουτέλα
- 150 γρ.[3/4 φλ.] ανθότυρο ή μασκαρπόνε ψιλο-θρυμματισμένο
- 50 γρ. [1/2 φλ.] ψιλοκομμένα αμύγδαλα φιλέ [προαιρετικά]
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί ή δύο μικρότερα.
- Απλώνετε, με πλάστη το κάθε φύλλο σφολιάτας ώστε να γίνει τετράγωνο και το κόβετε σταυρωτά σε 4 κομμάτια διαστάσεων 25 x 25 εκ. Συνολικά θα έχετε 16 κομμάτια.
- Σε κάθε γωνία τετραγώνου σφολιάτας, απλώνετε ισομερώς τη μερέντα και από πάνω ανθότυρο ή μασκαρπόνε. Τα ρολάρετε διαγώνια ώστε ένα έχετε ένα σχήμα ημισέληνου. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και έχετε 16 κρουασάν.
- Τα τοποθετείτε στο ταψί τα αλείφετε, με ένα πινέλο, με το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ μέχρι να διογκωθούν και ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το φιλέ αμυγδάλου [χωρίς λιπαντική ουσία] και τα καβουρδίζετε, ανακατεύοντας για 2 περίπου λ, ή μέχρι να ψηθούν ελαφρώς. Τα βγάζετε από τη φωτιά σε πιάτο.
- Μόλις βγάλετε τα κρουασάν από το φούρνο, τα πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Magazine: Australian Good Taste /Recipe by Amanda Kelly
23/10/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Κρουασάν με μερέντα και ανθότυρο
Tags: ανθότυρο γλυκά γλυκά με σοκολάτα επιδόρπια κρουασάν μερέντα συνταγές φούρνου