Κρουασάν με γέμιση κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα

Κρουασάν με γέμιση κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα

Ένα πιάτο για να … γλύφετε τα δάχτυλά σας… Μια συνταγή για κρουασάν με γέμιση κοτόπουλου, μπέϊκον και τυριών, σε σάλτσα μανιταριών. Μια γευστική απόλαυση που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά συνταγής

  • ζύμη για 8 μεγάλα κρουασάν [Pillsbury] [*]
  • Για τη σάλτσα στο ταψί:
  • 1 συσκευασία μανιταρόσουπα έτοιμη σε κουτί ή σκόνη
  • 3/4 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 2/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 
  • Για τη γέμιση:
  • 120 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε
  • 4 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ.σκόνη σκόρδο ή 1 σκελίδα σκόρο ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο βρασμένο στήθος φιλέτου κοτόπουλου ψιλοκομμένο [400 γρ, περίπου]
  • 3-5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 1/2 τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μεγάλο πυρέξ 24χ34 εκ. περίπου. 
  2. Για τη σάλτσα στο ταψί: Σε μια κατσαρόλα φτιάχνετε τη μανιταρόσουπα [ή ζεσταίνετε την έτοιμη] σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε το 1/2 φλ. τσαγιού κρέμας γάλακτος και τα 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  3. Για τη γέμιση: Τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα, το μαλακό βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα 3/4 φλ. τσένταρ τριμμένο, 3 κ.σ. κρέμας γάλακτος, αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Αν είναι πολύ “στεγνό” το μείγμα, προσθέστε 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος επιπλέον.
  4. Ρίχνετε στο πυρέξ τη μισή ποσότητα από το μείγμα κοτόσουπας. Ανοίγετε τη ζύμη με τα κρουασάν και τα ξεχωρίζετε. Γεμίστε με το μείγμα κοτόπουλου ισόποσα τα κρουασάν και ρολάρετε και κλείνετε περιμετρικά τα ρολά, ώστε να καλυφθεί καλά το μείγμα κοτόπουλο.
  5. Τοποθετείστε τα έτοιμα ρολλά, με το μικρό τους μέρος το τελείωμα προς τα κάτω, μέσα στο πυρέξ, επάνω στη σάλτσα κοτόσουπας, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί τσένταρ. 
  6. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ περίπου [σε περίπτωση που αρχίζει να ροδίζει πολύ στην επιφάνεια, σκεπάστε το φαγητό με αλουμινόχαρτο. Ξεσκεπάστε 10 λ πριν το βγάλετε από το φούρνο]. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε το φαγητό για 10 λ να “σταθεί” και σερβίρετε με μια ωραία μεγάλη σαλάτα. 

[*] Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε περισσότερα μικρά κρουασανάκια [αντίστοιχη συσκευασία] με λιγότερη γέμιση.

picw3c0iW

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κρουασάν με γέμιση κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα