Κροκέτες πατάτας με μυρωδικά

Κροκέτες πατάτας με μυρωδικά

Υπέροχες κροκέτες πατάτας με μυρωδικά και παρμεζάνα, μαλακές και μυρωδάτες εσωτερικά, τραγανές εξωτερικά. Τις σερβίρετε ως ορεκτικό ή μεζέ για το ποτό σας. 

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ανάμεικτα, ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (σχοινόπρασο, μαϊντανό, βασιλικό, μαϊντανό εστραγκόν, άνηθο)
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το πανάρισμα:
  • αλεύρι
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε πολύ καλά, τις μεταφέρετε σε μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι. Τις αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσουν για 5 λ.
  2. Προσθέτετε στο πουρέ τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζετε το μείγμα και προσθέτετε αλάτι αν απαιτείτε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 
  3. Για το πανάρισμα: Σε τρία διαφορετικά πιάτα, τοποθετείτε στο πρώτο αλεύρι, στο δεύτερο το αυγό και το χτυπάτε ελαφρώς και στο τρίτο τριμμένη φρυγανιά. Παίρνετε ποσότητα επιλογής σας από το μείγμα πουρέ το πλάθετε σε μακρόστενο σχήμα και το κυλάτε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά. Φροντίστε σε κάθε στάδιο οι κροκέτες να καλύπτονται παντού, καλά και με τα τρία υλικά παναρίσματος.
  4. Όταν τελειώσετε όλο το μείγμα με την ίδια διαδικασία, στρώνετε χαρτί ψησίματος στε ένα δίσκο τοποθετείτε εκεί τις κροκέτες και τις βάζετε στο ψυγείο για 20 λ. Ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο σε φριτέζα ή βαθύ τηγάνι, τουλάχιστον 3-4 εκ. και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. 
  5. Ρίχνετε τις κροκέτες στο καυτό λάδι σε παρτίδες, 4 κροκέτες τη φορά, και τρις τηγανίζετε για 2-3 λ ή μέχρι να ροδίσουν απ΄όλες τις πλευρές. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τις κροκέτες σε μεγάλη πιατέλα στην οποία έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, ζεσταίνοντας καλά το λάδι μεταξύ των παρτίδων, μέχρι να τελειώσουν όλες οι κροκέτες. Τις σερβίρετε ζεστές με φέτες λεμονιού. 

 Σημείωση No. 1: Για πιο έντονη και πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο μπέϊκον ή ζαμπόν προαιρετικά.

Σημείωση Νο. 2: Για να καταλάβετε άν το λάδι, στο οποίο θα τηγανίσετε τις κροκέτες σας, είναι στη κατάλληλη θερμοκρασία (η οποία είναι 190 βαθμοί κελσίου) αρκεί να ρίξετε ένα κύβο του ψωμιού στο καυτό λάδι και αυτό θα ροδίσει σε 10 δευτερόλεπτα.

Βασική ιδέα και φωτογραφία από Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κροκέτες πατάτας με μυρωδικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.