Κροκέτες κοτόπουλου

Κροκέτες κοτόπουλου

Μια υπέροχη συνταγή για κροκέτες κοτόπουλου. Ένα λαχταριστό πιάτο που απαιτεί 2 ώρες περίπου από το χρόνο σας αλλά θα σας αποζημειώσει εσάς, την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας με την υπέροχη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο βάρους 1.200 γρ. περίπου
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο + ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο στο τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2/3 φλιτζανιού πολτοποιημένα ντοματάκια κονσέρβας
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το κοτόπουλο για 50 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά. Αφαιρούμε τη πέτσα, το ξεψαχνίζουμε το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαιράκι σε πολύ μικρά κομματάκια, το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λ, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο ½ λ, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα λιωμένα ντοματάκια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε πασπαλιστά το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λ, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το αλεύρι να αλλάξει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε έντονα και ασταμάτητα, μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σοταρισμένο μείγμα του τηγανιού και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το αυγό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, ρίχνουμε και το πολύ ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μπολ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λ, μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς και να πλάθονται εύκολα.
  5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε στρογγυλούς ή μακρόστενους κεφτέδες σε μέγεθος μικρού αυγού. Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα βαθύ πιάτο. Περνάμε τους κεφτέδες από τη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε σε δόσεις των 4 – 5 κεφτέδων, για 2-3 λ, γυρίζοντάς τους τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς ή χλιαρούς.

19442_l

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κροκέτες κοτόπουλου